in

Topwielrenner Tom Dumoulin gespot tijdens training op de Camerig

SIMPELVELD – Fotograaf John Kreukniet uit Simpelveld kon maandag zijn ogen niet geloven toen hij voor zijn fotoproject ´Genieten in Zuid-Limburg´ al turend naar een interessant fotomoment plots een bekende Nederlander voorbij zag rijden: Tom Dumoulin. Even twijfelde hij nog.

“Ik reed in mijn auto in het Heuvelland op zoek naar een mooi plekje voor mijn fotoserie Genieten in Zuid-Limburg”,

vertelt Kreukniet tegen 045ONLINE.

“Toen ik bij de berg Camerig kwam, kon ik even mijn ogen niet kon geloven. Ik zag een eenzame wielrenner die wel verdacht veel op Tom Dumoulin leek.”

Kreukniet bedacht zich geen minuut en keerde zijn auto om te kijken of dit werkelijk de Maastrichtse toprenner, winnaar van de Giro d’Italia was. En jawel, het bleek inderdaad de beroemde tijdrit- en klimspecialist te zijn die aan zijn conditie aan het werken was.

Kreukniet fotografische kennis begon meteen op volle toeren te draaien.

“Ik moest op zoek naar een geschikte plek voor een foto van Dumoulin samen met enkele Limburgse vakwerkhuisjes. Ik reed enkele honderd meters vooruit om zo een goede positie in te nemen, maar wel met het risico dat Dumoulin een ander afslag zou nemen.”

Maar de Simpelveldenaar had geluk en de klimmende Dumoulin passeerde de fotograaf op zijn vooraf berekende punt. ‘Klik, klik’, klonk het en Kreukniet maakte deze prachtige foto van Dumoulini op de Camerig in de Zuid-Limburgse heuvels.

Report

Reageer op dit bericht via:

Geef een reactie

Loading…

0