PARKSTAD – Twee weken geleden hadden wij al gemeld dat de twee topkegelaars uit Parkstad in de halve finale stonden van de Rheinland Pokal.

In een enerverende wedstrijd moest Union Ratingen uiteindelijk het onderspit delven.
Marcel van Bezouwen en Marcel Andratschke stonden klaar voor het eerste deel in deze wedstrijd.

Marcel Van Bezouwen ging als een komeet uit de startblokken en deelde de eerste klap op baan 2 al uit. Marcel Andratschke volgde goed door de tweede speler van Union Ratingen in het vizier te houden na een (voor hem) mindere start op baan 4. Voorsprong op dat moment ruim 30 kegels.

Ratingen had even een antwoord op de vliegende start van Aachen op de tweede baan, maar door twee uitstekende ruimpoorten van de beide Marcels moest een van beide spelers van Ratingen al bijna de witte vlag gaan hijsen. Zij waren niet opgewassen tegen het kegelgeweld van de beide spelers van Aachen. Uiteindelijk werd na 3 banen gespeeld te hebben het fundament gelegd voor het aanstaande tweede blok. De twee eindigden met een uitstekende laatste baan met 92 kegels voorsprong op Ratingen.

Hierna was de opdracht van het tweede blok, met Thorsten Schwan en Paul Rosenboom, om de wedstrijd “naar huis” te spelen. Ook zij waren beiden als een komeet uit de startblokken gegaan om een eventuele aanval van Ratingen direct in de kiem te smoren.

Ratingen had immers zijn twee beste spelers in het tweede blok laten starten. Thorsten ietwat ongelukkig met een degelijke 208 op baan twee en Paul direct in de wedstrijd met 222. Halverwege dit blok was de situatie voor Ratingen al onhaalbaar.

Beide spelers van Aachen zaten goed in de wedstrijd en konden elke aanval goed pareren. Thorsten was ietwat ongelukkig in de ruimpoorten maar zowel Thorsten als Paul speelden een solide wedstrijd waardoor de voorsprong van het eerste blok niet in gevaar kwam. De vele aanwezige fans waren blij met het resultaat dat de finale bereikt was.

Eindstand: KSK SG Aachen:

Marcel van Bezouwen 874
Marcel Andratschke 838
Thorsten Schwan 818
Paul Rosenboom 851
Totaal: 3381
Union Ratingen:
Jörg Heuwind 843
David Hendricks 776
Ronald Panneck 833
Sebastian Ritterbach 839
Totaal: 3291

SG Aachen neemt het komend weekend, 9 juni a.s. op tegen 3 andere ploegen die ook kwaliteit in huis hebben. Het zal een moeilijk en lastig karwei worden maar iedereen heeft vertrouwen in een goed resultaat.

Deze finale zal gespeeld worden in Bergheim-Niederaussem op banen die Aachen zouden moeten “liggen” zoals in de wandelgangen al gesproken wordt. Wij zijn benieuwd. Mocht u willen komen kijken, dan kan dat. Het adres is: Kegelsportanlage “Im Park”, Werkstrasse 8, 50129 Bergheim-Niederaussem. Wij als redactie houden u op de hoogte van de uitslag van deze finale.