in

Tegenslag voor recherche in moordzaak-Pongs: DNA-verwantschapsonderzoek na tip levert geen match op

LANDGRAAF De recherche blijkt in het coldcaseonderzoek naar de onopgeloste moord op opticien Isabelle Pongs uit Landgraaf in de afgelopen tijd in het diepste geheim een DNA-verwantschapsonderzoek te hebben laten doen door het Nederlands Forensisch Instutaat (NFI).

Het DNA van een inmiddels overleden persoon is daarin vergeleken met een nog onbekend DNA-spoor dat in 2004 werd aangetroffen op de plaats delict, de brillenzaak van de doodgestoken Isabelle Pongs. Dit verwantschapsonderzoek heeft echter niet het gewenste resultaat opgeleverd, staat in betrouwbare informatie over het onderzoek naar de moord op Pongs.

In de correspondentie van het Limburgse coldcaseteam staat letterlijk: “Wij zijn beziggeweest met een tip dat een bepaald persoon, die inmiddels overleden is, de donor zou zijn van het nog onbekende DNA-spoor. Via de familie is het ons gelukt en kon er een verwantschapsonderzoek plaatsvinden. We hebben inmiddels de uitslag van het NFI, helaas is die uitslag negatief.”

De 48-jarige Isabelle Pongs werd op vrijdag 30 juli 2004 rond acht uur ‘s avonds dood aangetroffen in haar brillenzaak Isabelle Optiek aan de Streeperstraat in Landgraaf. Zij bleek te zijn vermoord. Drie verdachten kwamen in beeld, maar zij werden vrijgesproken. Deze zaak is na al die jaren nog altijd onopgelost.

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Stroomstoringen leiden naar hennepplantage

70- Jarige harddrugdealer aangehouden in Heerlen