in

BoosBoos

Syriër in Kerkrade opgepakt voor verdenking van oorlogsmisdrijven

Ook wordt hij ervan beschuldigd te hebben deelgenomen aan een organisatie die tot oogmerk heeft internationale misdrijven te plegen

Foto ter illustratie.

KERKRADE – Het Team Internationale Misdrijven van de Landelijke Eenheid heeft dinsdag 24 mei 2022 in Kerkrade een 34-jarige man aangehouden op verdenking van oorlogsmisdrijven en misdrijven tegen de menselijkheid gepleegd in Syrië in 2013.

De verdachte verbleef sinds 2020 in Nederland en had hier asiel aangevraagd. De Dienst Landelijke Recherche kreeg eind 2020 tips dat de man lid zou zijn geweest van een prominente Syrische militie die aan de kant van het regime van president Assad vocht in de Syrische burgeroorlog. Niet eerder werd in Nederland iemand die aan de zijde van het Syrische regime zou hebben gestaan, aangehouden wegens dergelijke verdenkingen.

De verdachte wordt beschuldigd van misdrijven tegen de menselijkheid en oorlogsmisdrijven. Ook wordt hij ervan beschuldigd te hebben deelgenomen aan een organisatie die tot oogmerk heeft internationale misdrijven te plegen. Onderzoek onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie gaf aanwijzingen dat de verdachte in januari 2013 betrokken was bij de gewelddadige arrestatie van een burger, die later in gevangenschap gemarteld werd.

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bloemen-, planten- en groentemarkt Telefleur vindt plaats op donderdag 26 mei in Heerlen-Centrum

Albert Heijn aan Hertogenlaan in Kerkrade na elf dagen verbouwen feestelijk heropend