in

Stroomstoringen leiden naar hennepplantage

Foto: Facebook Politie Kerkrade

KERKRADE – Door een reeks van stroomstoringen heeft de politie afgelopen week een hennepkwekerij ontdekt in de Kerkraadse wijk Bleijerheide.

De politie schrijft op Facebook:

Hoewel de plantage op het eerste oog zeer professioneel aangelegd was, hadden de mogelijke verdachte(n) geen rekening gehouden met de enorme gevaren die zij veroorzaakten. Het aftappen van de stroom zorgde voor het uitvallen van de stroom in de wijk. Zo werd er massaal stroom afgetapt van een kabel die daar niet op berekend was. Dit maakte dat de politie in samenwerking met Enexis direct moest ingrijpen vanwege het (brand) gevaar. Collega’s troffen de kabel aan die inmiddels zeer warm was geworden. In een loods werd een tweede loods aangetroffen. Hierin stonden 1026 planten. In een aangrenzende ruimte werden 80 moederplanten en 320 stekken aangetroffen. Op het moment van het aantreffen van de loods, zijn er geen verdachte(n) aangehouden.

Men kan een eeuwige discussie voeren over het gedoogbeleid maar dit rechtvaardigt nooit het in gevaar brengen van burgers in de wijk. Daarnaast gaan plantages gepaard met verschillende vormen van criminaliteit. Dit moeten we niet willen. Melden? 0900-8844 Anoniem? 0800-7000. ^JPS


Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heerlen maakt zich op voor de 2de editie van Wintertijd Heerlen

Tegenslag voor recherche in moordzaak-Pongs: DNA-verwantschapsonderzoek na tip levert geen match op