in ,

Streetparade en taptoe met topkorpsen afsluiter van het nieuwe WMC-festival BLOW!

Foto's: Peter Trompetter

Het Centrum in Kerkrade zag zwart van mensen die waren gekomen voor de streetparade in het centrum en de taptoe bij het Europaplein bij de Rodahal.

Ondanks dat de bezoekers vaak moesten wachten eer het volgende korps kwam was bleef het een gemoedelijke sfeer. Ze bleven uiteindelijke wachten op de topkorpsen Kunst & Genoegen alsook Advendo Sneek. Eigenlijk was elk van de 14 korpsen een paradepaardje .

Het gratis toegankelijk BLOW festival is reeds bij jong en oud zeer goed in de smaak gevallen en het is volgens WMC voorzitter Max Kousen de bedoeling dat het een jaarlijks terugkerend festival gaat worden: “ Blow is door de organisatie van het Wereld Muziek Concour in het leven geroepen voor een breed publiek. Er is goed over nagedacht,  want de blaasmuziek is volop in beweging en het is voor het WMC belangrijk om daar op in te spelen”.

 

Er is bewust gekozen voor gratis concerten op de Markt en voor muziekbands die blaasmuziek in een cross-over afgewisseld met dance, pop en hiphop muziek ten gehore brengen.

Ook meer aandacht voor jouw (social) media (pers)berichten? Deel hier je bericht!

Report

Beeld Onze lieve Vrouw Sterre der Zee in kerk Terwinselen

Gewapende overval op snackbar Kerkrade