in ,

Streekbus ingezet tegen eenzaamheid

De bussen rijden verdeeld over de regio’s: tien in de westelijke en tien in de oostelijke mijnstreek, tien in het Heuvelland.

PARKSTAD Streekbussen in Zuid-Limburg rijden rond de feestdagen rond met een oproep om aandacht te hebben voor mensen die eenzaam zijn. Deze bewustwordingscampagne is een initiatief van veertien Zuid-Limburgse gemeenten die zich onder de noemer ‘Samen tegen eenzaamheid’ gezamenlijk inzetten om eenzaamheid onder de aandacht te brengen en terug te dringen.

Dertig bussen worden bestickerd in het kader van een speciale kerstcampagne. Aan de landelijke tekst is het regionale logo toegevoegd. De bussen rijden verdeeld over de regio’s: tien in de westelijke en tien in de oostelijke mijnstreek, tien in het Heuvelland.

Eenzaamheid is ook in Zuid-Limburg een groot probleem. In Heerlen was de aanpak van eenzaamheid al langer een speerpunt, in december 2020 tekenden negen Zuid-Limburgse gemeenten voor een regionale aanpak van eenzaamheid met een ludieke estafette. Inmiddels hebben zich nóg vijf gemeenten en de provincie bij het initiatief aangesloten en doen in totaal veertien gemeenten mee: Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Valkenburg, Simpelveld, Sittard-Geleen, Gulpen–Wittem, Vaals, Stein, Beek, Beekdaelen, Eijsden-Margraten, Voerendaal, Brunssum.

Met de bewustwordingscampagne hopen de gemeenten inwoners te bewegen in eigen omgeving iets te doen voor eenzame mensen.

“Een krachtige beweging van gemotiveerde mensen en organisaties die in Zuid-Limburg samen het verschil maken”,

aldus de Simpelveldse wethouder Thijs Gulpen.

“Een klein gebaar zoals een koffietje of praatje al dan niet digitaal kan al een verschil maken, juist tijdens de feestdagen! Ken je iemand die zich eenzaam voelt? Maak eens een wandeling samen, stuur een kaartje of pak de telefoon. Aandacht voor elkaar, juist in deze dagen, kan veel betekenen!”

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vanuit je auto oliebollen halen: De oliebollen Drive-in in Landgraaf

De allereerste kerst fakkel wandeling in het Schutterspark was voorlopig laatste evenement