KERKRADE – Met pijn in het hart heeft het team van de stichting “Kerkrade Leeft Kerkrade Geeft” unaniem besloten om na 15 jaar te stoppen.

De stichting heeft zich hoofdzakelijk ingezet om een laatste droomwens van lokale terminale en of langdurige en ongeneeslijke zieke patiënten te vervullen. De stichting is zeer trots dat ze voor veel mensen de laatste wens hebben mogen vervullen.

Lucie van de Meerakker:

“Als je zag hoe ze met hun naaste dierbaren genoten van bijvoorbeeld een droomweekend naar Parijs of een dagje naar het dolfinarium, dan dacht ik; daar doen we het voor. Tenslotte hadden we een band en wisten dat de mensen waar wij iets moois voor hebben kunnen doen niet meer beter werden en zouden overlijden.

Maar toch was het zwaar om afscheid van hun te nemen, Daar wij zelf ook telkens weer emotioneel geraakt werden”.

Foto: Peter Trompetter

Voordat de stichting definitief gaat stoppen hebben ze voor de achtjarige Myrne nog een mooie wens vervuld. Ze mag samen met haar zusje en ouders naar de Efteling gaan.

Foto: Peter Trompetter

Myrne heeft in Georgië een behandeling gehad met fagen die in Nederland nog niet toegepast wordt. Het meisje heeft al jaren last van een chronische blaasontsteking. Het is nu goed onder controle en het genezingsproces verloopt voorspoedig. Opgelucht en zonder pijn kan ze van het dagje Efteling gaan genieten.

Het geldbedrag dat nog in kas is wordt gedoneerd aan de Stichting Wensulance. Het team bestaat uit deskundige verpleegkundigen, die zich als vrijwilligers inzetten om de laatste wens van terminale zieken de te vervullen.

Lucie van de Meerakker laat weten dat de Wensulance wel blijft voortbestaan en dat de sponsoren daar hun steentje aan moeten blijven bijdragen. Het was voor de stichting “Kerkrade Leeft, Kerkrade Geeft” helaas onmogelijk geworden om nog grote bedragen bij elkaar te krijgen. Dit was ook een van de redenen om te stoppen.

Tenslotte willen de zeven vrijwilligers van de stichting iedereen, die hun in de afgelopen jaren financieel hebben gesteund en vele helpende handen van harte bedanken.