in

Start bouw nieuwbouwwoningen Gladiolenstraat Kerkrade-West

De verwachting is dat de woningen medio 2021 klaar zijn voor de verhuur.

In de wijk worden 24 levensloopbestendige woningen in de Gladiolenstraat en 3 eengezinswoningen aan de Calbertsweg gerealiseerd.

De woningen zijn ruimtelijk opgezet en liggen centraal in de wijk. De verwachting is dat de woningen medio 2021 klaar zijn voor de verhuur.

Woningtypes

In de Gladiolenstraat worden twee verschillende grondgebonden woningtypen gebouwd. Alle woningen zijn levensloopbestendig, maar verschillen in grootte. De gebruiksoppervlakte van de twee woningtypen ligt tussen de 88 m² en 116 m². De woningen hebben, naast de standaardvoorzieningen ook een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Parkeren vindt plaats in het openbaar gebied. In de Calbertsweg worden 3 eengezinswoningen gebouwd met een gebruiksoppervlak van 120m2.

Duurzame woningen

Duurzaamheid is een van de belangrijke thema’s van HEEMwonen. De nieuwbouwwoningen zijn daarom gasloos, beschikken over goede isolatie, een warmtepomp en geïntegreerde zonnepanelen op het dak. De woningen zijn zeer energiezuinig en hebben gemiddeld een EPC van 0,23.

Nieuwbouw zorgt voor doorstroming

De nieuwbouwwoningen aan de Gladiolenstraat en de Calbertsweg zijn onderdeel van een integrale ontwikkeling van de wijk, die door HEEMWonen in samenwerking met Stadsregio Parkstad Limburg, gemeente Kerkrade en Provincie Limburg wordt vormgegeven (‘West Wint’). Op de beide locaties zijn tussen 2014 en 2016 woningen gesloopt om plaats te maken voor de nieuwe woningen. Het project zorgt voor vernieuwing in de wijk.

Het toevoegen van levensloopbestendige woningen zorgt voor een betere mix aan betaalbare huurwoningen, omdat senioren kunnen doorstromen naar een passende woning en hierdoor gezinswoningen beschikbaar komen.

Herinrichting straten

Zodra de woningen aan de Gladiolenstraat gereed zijn, start de gemeente Kerkrade met de herinrichting van de Chrysantstraat en de Gladiolenstraat tussen de Geraniumstraat en de Kasperenstraat. Deze twee straten krijgen dan dezelfde inrichting als de andere, reeds eerder ingerichte straten in de directe omgeving.

Gemeente Kerkrade, HEEMwonen, Stadsregio Parkstad Limburg en provincie Limburg hebben een visie op de toekomst van de wijk Kerkrade-West. Een wijk waar de leefbaarheid onder druk staat, mede veroorzaakt door krimp. Maar de krimp, oftewel de dalende inwoneraantallen, biedt juist kansen en maakt de uitvoering van de visie echt mogelijk. De samenwerkingspartners werken samen mét de inwoners van de wijk aan de ontwikkeling en toekomst van de wijk en die van haar inwoners. Met lef, daadkracht. In de toekomst hebben de inwoners van de wijk méér ruimte om te wonen, werken en spelen. Dit bevordert het plezier, de sfeer en het vertrouwen. Maar de wijk wordt ook aantrekkelijk gemaakt voor mensen buiten de wijk door een uitbreiding van toeristische voorzieningen. “We laten hier zien hoe je problemen ombuigt naar kansen. En dat doen we gelukkig niet alleen; dat doen we samen.”

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Verbouwing Openluchttheater Brunssum

Geen najaarskermis Kerkrade