in ,

LikeLike

Sneltestcentrum bij Eurode Business Center

Het Eurode Business Centrum heeft de parkeerplaats gelegen aan de Duitse zijde hiervoor ter beschikking gesteld.

KERKRADE – Vanaf donderdag 29 april kunnen Kerkraadse inwoners een sneltest laten doen bij het Eurode Business Center.

De burgemeesters van Eurode, de heer Fadavian van Herzogenrath en mevrouw Dassen-Housen van Kerkrade, hebben zich hier hard voor gemaakt en zijn blij dat het geregeld is. Zij staan op de plek waar vanaf woensdag het testcentrum opgebouwd zal worden. Het Eurode Business Centrum heeft de parkeerplaats gelegen aan de Duitse zijde hiervoor ter beschikking gesteld.

Gratis sneltesten
Niet alleen Duitsers, maar ook grensarbeiders of mensen die een andere dringende reden hebben om in Duitsland te moeten zijn, kunnen zich gratis laten testen op corona in Duitsland. Het ministerie van Volksgezondheid van de deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft dat bekend gemaakt: https://www.staedteregion-aachen.de/…/corona-schnelltest

Aanmelden voor test bij EBC
Online een afspraak maken bij het sneltestcentrum bij het EBC kan via: https://testen-in-aachen.de .
Naar het testcentrum dien je een identiteitsbewijs mee te nemen.

Meer info
Moet je echt de grens over, lees dan de regels op de website van de Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/…/reizen-naar-buurlanden
En let op: Als je de grens over gaat, houd rekening met het feit dat in bepaalde gebieden in Duitsland de maatregelen zijn aangescherpt. Er geldt onder andere een avondklok na 22.00 uur.
Meer informatie over waar over de grens in Duitsland getest kan worden: www.land.nrw/corona
Je kunt ook op https://pandemric.info/nl/webform-nl/ je persoonlijke situatie invullen en bekijken welke maatregelen voor jou van toepassing zijn.

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Twee aanhoudingen bij aantreffen drugslab in Heerlen

Het regent lintjes in Heerlen!