Sluiting wijkgebouw Pietershof Kerkrade Oost nog onzeker

3

KERKRADE – Het wijkgebouw Pietershof dat drie jaar geleden is geopend en o.a. onderdak biedt aan cliënten van de stichting radar, de was en strijkservice, voedselbank en diverse werkgroepen zal waarschijnlijk elders ondergebracht worden.

Foto: Peter Trompetter

Betty Breemen en Moon Peerboom van de partij Lokaal Alternatief, willen graag dat de locatie van Pietershof open blijft voor de cliënten. De exploitatiekosten bedragen ruim 150.000 euro inclusief de personeelskosten is dit 250.000 euro. Radar wil dat geld liever besteden aan mensen in plaats van stenen.

Foto: Peter Trompetter

Gertie Bonnie heeft nog hoop dat het goed komt met het Pietershofje.

‘Ik verzorg al drie jaar lang en elke donderdag de soep. Voor een habbekrats kunnen mensen aan tafel aanschuiven om een goed gevulde en eigen gemaakte soep te eten. Het is voor een groep mensen een vaste gewoonte geworden’,

zegt een geëmotioneerde mevrouw Bonnie.

Foto: Peter Trompetter
Foto: Peter Trompetter

Leo Jongen;

‘ik doe mijn best, maar kan niet beloven dat het gebouw open blijft. De exploitatiekosten zijn erg duur. We zullen nog stevig moeten onderhandelen in de raadszaal. In Chèvremont hebben we ook nog het gemeenschaphuis P3.

Ook daar hebben wij als gemeente veel geld in gestoken. Het aantal cliënten dat Pietershof bezoekt is klein. Maar we doen onze best’,

beloofde wethouder Jongen.