in

Service Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling in Kerkrade groot succes – Nieuws – Actueel – Wonen en Leven

Sinds 2012 bestaat er al een Grensinfopunt in het Eurode Business Center waar mensen terecht kunnen met vragen en problemen rond grensoverschrijdende kwesties als belastingen, sociale zekerheid en pensioenen.

Belangrijke vervolgstap

Begin september 2016 kwam daar de Service Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling, Euregio Maas-Rijn (SGA EMR) Kerkrade-Herzogenrath bij; een belangrijke vervolgstap op het gebied van grensoverschrijdende dienstverlening.
Het servicepunt begeleidt werkzoekenden bij solliciteren, bemiddelt bij werkgevers in de Euregio en adviseert daarnaast werkgevers over het werven van personeel over de grens. Zo worden vraag en aanbod op de arbeidsmarkt in de grensregio op elkaar afgestemd.

SGA: een begrip

Vanwege de verschillende nationale wettelijke systemen, (vak)diploma’s en culturen, is grensoverschrijdende arbeidsbemiddeling geen eenvoudige opgave. Maar al vanaf het begin bleek SGA EMR een succes.

Dankzij de tomeloze inzet van specialisten van partners UWV, Arbeitsagentur für Arbeit Aachen-Düren / EURES, WSP Parkstad, WSP Westelijke Mijnstreek, Maastricht – Heuvelland (Podium 24), Jobcenter Städteregion Aachen, MKB-Parkstad-Limburg samen met de Provincie Limburg en de gemeente Kerkrade is SGA inmiddels een begrip geworden.

Meer dan 500 bemiddelingen verder

Onlangs werd een belangrijke mijlpaal bereikt met de 500e bemiddeling. Een bijzonder moment: in vier jaar tijd zijn 500 werkzoekenden geholpen aan de baan over de grens en daarmee zijn dus ook 500 vacatures ingevuld.
Inmiddels is het totaal de 500 alweer ruim gepasseerd want het aantal bemiddelingen blijft groeien, ook tijdens de huidige coronacrisis.

Iets waar wethouder Dion Schneider (Arbeidsmarkt) van de gemeente Kerkrade zeer over te spreken is. Als voorzitter van de Stuurgroep SGA EMR, Kerkrade-Herzogenrath benadrukt hij de noodzaak van goed georganiseerde en duurzame Euregionale arbeidsbemiddeling en het belang van financiële ondersteuning: “De positieve effecten van deze grensoverschrijdende dienstverlening zijn merkbaar in de gehele Euregio. Het realiseren van een duurzame financiering zou de kers op de taart vormen van het succes.”

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Feestelijke uitreiking Koninklijke onderscheidingen op Kasteel Hoensbroek

Een Koninklijke onderscheiding voor 'Meester Herman'