in

Roda JC wint door hattrick Roland Alberg

KERKRADE – Roland Alberg heeft Roda JC zaterdag in de Keuken Kampioen Divisie met een hattrick aan een 4-0-thuiszege op Helmond Sport geholpen.

De 29-jarige middenvelder Roland Alberg had sinds 2015 niet meer gescoord. Roda JC heeft hem transfervrij binnengehaald en gaf de voormalige Excelciorspeler een contract tot 2021. Tegen Helmond Sport maakte Alberg zijn debuut bij RJC en werd tot ieders verbazing het goudhaantje van de wedstrijd. Foto: Peter Trompetter

De fans van Roda JC waren door het dolle heen toen Roland Alberg in de veertiende minuut de eerste goal maakte tegen Helmond Sport. De voorzet kwam van verdediger Daryl Werker, die zijn achternaam eer aandoet! Daarna zakte de wedstrijd naar de ondergrens.

Foto: Peter Trompetter

Tijdens de tweede helft liet Roda JC zien dat ze best goed kunnen voetballen. In een mum van tijd scoorde Roland Alberg twee doelpunten. Hij was waarschijnlijk de gelukkigste speler van deze mooie voetbalavond. Het was goed voor zijn zelfvertrouwen: Na een tijd van afwezigheid door medische klachten en wedstrijdritme maakte Alberg tegen Helmond Sport zijn rentree.

Foto: Peter Trompetter

De goedbetaalde, van Chelsea gehuurde spits, Ugbo had met gemak twee goals kunnen maken, maar faalde gigantisch. Helmond Sport speelde best een goede wedstrijd. De keeper van Roda JC wist ternauwernood de dreigende ballen uit zijn doel te houden.

Een kwartier voor tijd moest de zichtbaar vermoeide (matchwinnaar van de avond) Roland Alberg het veld verlaten voor de Duitse spits Simikala. Hij had een mooie kans om een doelpunt te maken. Even voor het laatste fluitsignaal maakte hij het goed: hij gaf een goed uitgevoerde voorzet aan de fanatieke Jordy Croux, die de bal op een geweldige wijze in de touwen joeg.

Op het scorebord stond 4-0. Helmond trainer Willy Boessen schudde zijn hoofd en verdween snel uit het zicht. De aanhang van Roda JC ging uit zijn dak. Het was een avondje voetbal van blijdschap ten top. Na zo een soap met die nare charlatan De La Vega maakt emotie plaats voor vreugde. 25 oktober komt NAC op bezoek bij Roda JC. Men verwacht dan een topdrukte in het stadion. De supporters zongen luidkeels:

“wij blijven allemaal bijeen voor Roda JC”.

Report

Reageer op dit bericht via:

Geef een reactie

Loading…

0