in

Roda: adviseur Pieter Nieuwenhuis van het toneel verdwenen

Foto: Screen Youtube – RTV Oost
KERKRADE Pieter Nieuwenhuis kwam als adviseur van beoogd grootaandeelhouder Mauricio García de la Vega binnen bij Roda JC. Nadat dit tweetal in onmin met elkaar geraakte, besloot Nieuwenhuis werkzaamheden voor de Kerkraadse club te gaan verrichten. Nu is hij plots van het toneel verdwenen.

Een reconstructie van de afgelopen tijd.

Het is in de eerste dagen van juni dit jaar als Roda JC in een persbericht meldt dat García de la Vega officieel zijn intrede bij de noodlijdende Kerkraadse club heeft gedaan. Onderaan het bericht staat de naam van zijn adviseur Pieter Nieuwenhuis met bijbehorend telefoonnummer voor eventuele verdere uitleg namens de Mexicaan.

Nieuwenhuis praat even later desgevraagd in een eerste telefonische reactie met zijn markant klinkende stem honderduit over de plannen en ideeën van Mauricio (‘Maurrriciooo’) García de la Vega. Altijd is hij even netjes en voorkomend als hij een vraag voorgelegd krijgt.

“Alles komt goed met Mauricio en Roda, daar zijn wij druk mee bezig.”

Een zin die hij meerdere malen zal herhalen in de tijd daarna.

“We zullen geduld moeten hebben.”

In de zomer van dit jaar is Nieuwenhuis echter plotseling slecht(er) bereikbaar.

Wanneer hij na herhaaldelijk proberen uiteindelijk toch aan de andere kant van de lijn komt, reageert hij wederom uiterst vriendelijk maar zegt ook iets opmerkelijks:

“Ik doe geen woordvoering meer over Roda JC, ik heb bij de club aangegeven dat ze hun eigen bonen maar doppen.”

Dat er dan iets aan de hand is intern bij Roda, moge duidelijk zijn. Er is klaarblijkelijk enige frictie ontstaan tussen Nieuwenhuis en de Mexicaan, blijkt enige tijd later ook als eerstgenoemde zich desgevraagd in een telefoongesprek met de schrijver van dit artikel openhartig uitspreekt:

“Ik ben er na verloop van tijd achtergekomen dat meneer García de la Vega dingen deed die niet in de haak waren en ben steeds meer afstand van hem gaan nemen. Ik heb een inschattingsfout hierin gemaakt, ook ík ben door hem om de tuin geleid.”

Roda bereikt op 4 oktober uiteindelijk overeenstemming met García de la Vega over zijn vertrek. Nieuwenhuis geeft enige tijd later nog aan dat hij “zeker nog geld tegoed heeft van García de la Vega, maar dat boek heb ik eigenlijk afgesloten”.

“Dat geld is bij hem namelijk niet meer inbaar.”

Nieuwenhuis verdwijnt daarna van het toneel dat Roda heet. Maar keert plots en al snel tóch weer terug. “Hessel Meijer heeft me gevraagd om de woordvoering te doen en te helpen”, zo laat hij dan desgevraagd weten. Nieuwenhuis en Meijer kennen elkaar zakelijk gezien en volgens ingewijden wil hij zo “iets terugdoen voor Roda JC”.

Nieuwenhuis gaat daarna samen met topman Hessel Meijer drukke weken in.
Daardoor is hij vaak telefonisch logischerwijs niet altijd even goed bereikbaar. Als hij al eens een keertje opneemt, zegt hij:

“De kip is aan het broeden en als dat zo is moet je hem niet storen.”

Wanneer het gerucht de ronde gaat dat Stijn Koster heeft afgezien van een rol bij de redding van Roda JC, ontkracht hij dat meteen.

“Ik ben blij dat ik zelf niet in Limburg woon, want hier wordt zóveel gezegd en geroepen. Daar kan ik me niet mee bezig gaan houden.”

Op zondag 20 oktober vertelt Nieuwenhuis per GSM dat er met betrokken partijen is afgesproken dat het streven is dat er op de vrijdag daarna meer duidelijkheid over de redding zal moeten komen. Op die dag, vrijdag 25 oktober, komt er overigens geen witte rook.

Pieter Nieuwenhuis is ’s avond wel nog pontificaal op de eretribune voor de bestuurskamer bij de wedstrijd Roda JC-NAC te zien. Daarna wordt het van zijn kant stil. Verschillende bronnen binnen Roda JC bevestigen dat hij inmiddels vertrokken is bij Roda JC.

Navraag bij een woordvoerder van de Kerkraadse club leert dat hij “al een tijdje niet meer gezien is in het Parkstad Limburg Stadion”.

“Officieel kan ik je vraag of hij definitief weg is bij Roda niet bevestigend beantwoorden, maar je kunt in deze natuurlijk zelf een conclusie trekken.”

Volgens goed ingevoerde bronnen heeft Nieuwenhuis zijn geld voor de verrichte werkzaamheden nog steeds niet betaald gekregen. “De facturen liggen bij Roda JC.” Pieter Nieuwenhuis zelf was niet bereikbaar voor een reactie.

Roda JC nu op Social Media:

Report

Reageer op dit bericht via:

Geef een reactie

Loading…

0