Foto: Vyo Vasthi Photography

SIMPELVELD – Sinds hun debuut optreden in november 2015 vormen de passievolle, uit Zeeland afkomstige, zangeres en pianiste Marieke van der Leijé en de uit Limburg afkomstige zanger en gitarist Jos van Rens samen het muzikale duo PYURE.

Ze verrassen hun publiek graag met sfeervolle ballades en inspirerende songs. Met herkenbare melodieën op invoelende manier gezongen en gespeeld raken ze graag het hart van de luisteraar.
Vanwege het uitbrengen van drie albums in één jaar en de mooie reacties van het publiek heeft PYURE besloten de ‘Cohen & Cassidy’ tournee met één seizoen te verlengen.

Ook omdat de muziek van beider artiesten perfect aansluit bij de manier van musiceren door Marieke en Jos. Tweestemmige zang, gitaar, piano en mondharmonica maken dat ‘het werkt’. – Na de eerste, onder eigen beheer uitgebrachte EP ‘Water’ kreeg PYURE eind 2016 een platencontract aangeboden door Universal Productions.

Het album HAALLEELLOEYAAH, met daarop 14 songs van Leonard Cohen vertaald in het Limburgs, Nederlands en Zeeuws, kwam in oktober 2017 op de markt. Mede in het kader van ‘Leeuwarden Culturele Hoofdstad Europa 2018’. PYURE’s tweede album ‘PYURE EVA’ wordt komend voorjaar verwacht. Samengevat: het loont de moeite om op 19 mei een bezoek te brengen aan Theater De Klimboom in de Dr. Ottenstraat 46 te Simpelveld.

19 mei, Theater de Klimboom, Simpelveld. Aanvang 20:00u. Entree €10,00

U kunt kaartjes reserveren via info@puurweijersenweijers.nl of via 0655954525