in

Politieman zag met eigen ogen moord op Reagan Perez in Kerkrade

KERKRADE Een agent van de Limburgse politie blijkt in juli vorig jaar getuige te zijn geweest van het plegen van de moord op Reagan Perez (42) op de Erensteinerstraat in Kerkrade. Hij heeft hierover een verklaring afgelegd tegenover de recherche, bevestigen goed ingevoerde opsporingsbronnen.

De politieman was op die bewuste woensdag 10 juli vorig jaar rond 13 uur ‘s middags toevalligerwijs op de Erensteinerstraat. Toen hij hier in zijn auto aankwam zag hij een negroïde man met baseballpet op de stoep lopen, waarna deze in de richting van een voordeur verdween.

Korte tijd later stond de politieman even verderop bij zijn bezoekadres toen hij keihard geschreeuw hoorde. De agent in burger – ongewapend op dat moment – draaide zich om en zag Reagan Perez op een afstandje van ongeveer vijftig meter vanuit haar voordeur ietwat voorovergebogen naar de stoep strompelen, waarna een man haar van achter de keel doorsneed.

Een en ander gebeurde in luttele seconden, waardoor ingrijpen onmogelijk was. De politieagent zag de dader daarop wegrennen en nam direct contact op met de meldkamer, waarna politieauto’s en ambulances werden gealarmeerd. Verdachte Roberto H., die het doden van zijn ex-vriendin Reagan heeft bekend, zit al geruime tijd achter slot en grendel.

Volgens H. zou hij uit noodweer gehandeld hebben, maar justitie ziet dit anders. In deze moordzaak moet nog een zestal getuigen gehoord gaan worden. Wanneer de inhoudelijke behandeling bij de rechtbank zal gaan plaatsvinden, dat is op dit moment nog onduidelijk.

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inbrekers betrapt in Landgraaf, politie zet achtervolging in

PMD-zakken nu ook in de Kerkraadse supermarkten op te halen