10.5 C
Heerlen
dinsdag, februari 25, 2020

UITGELICHT

Politieman zag met eigen ogen moord op Reagan Perez in Kerkrade

De politieman was op die bewuste woensdag 10 juli vorig jaar rond 13 uur 's middags toevalligerwijs op de Erensteinerstraat.

- Advertentie -

KERKRADE Een agent van de Limburgse politie blijkt in juli vorig jaar getuige te zijn geweest van het plegen van de moord op Reagan Perez (42) op de Erensteinerstraat in Kerkrade. Hij heeft hierover een verklaring afgelegd tegenover de recherche, bevestigen goed ingevoerde opsporingsbronnen.

De politieman was op die bewuste woensdag 10 juli vorig jaar rond 13 uur ’s middags toevalligerwijs op de Erensteinerstraat. Toen hij hier in zijn auto aankwam zag hij een negroïde man met baseballpet op de stoep lopen, waarna deze in de richting van een voordeur verdween.

Korte tijd later stond de politieman even verderop bij zijn bezoekadres toen hij keihard geschreeuw hoorde. De agent in burger – ongewapend op dat moment – draaide zich om en zag Reagan Perez op een afstandje van ongeveer vijftig meter vanuit haar voordeur ietwat voorovergebogen naar de stoep strompelen, waarna een man haar van achter de keel doorsneed.

Een en ander gebeurde in luttele seconden, waardoor ingrijpen onmogelijk was. De politieagent zag de dader daarop wegrennen en nam direct contact op met de meldkamer, waarna politieauto’s en ambulances werden gealarmeerd. Verdachte Roberto H., die het doden van zijn ex-vriendin Reagan heeft bekend, zit al geruime tijd achter slot en grendel.

Volgens H. zou hij uit noodweer gehandeld hebben, maar justitie ziet dit anders. In deze moordzaak moet nog een zestal getuigen gehoord gaan worden. Wanneer de inhoudelijke behandeling bij de rechtbank zal gaan plaatsvinden, dat is op dit moment nog onduidelijk.

- Advertentie -

NIEUW UITGELICHT

Gewonde bij schietincident in friture Heerlen

HEERLEN - Even na 19.30 uur ontving de politie melding dat er schoten gehoord waren op de Anjelierstraat. Eenmaal...

Nieuwe sporen in onderzoek bombrieven

Foto: Politie.nl Sinds eind 2019 hebben verschillende bedrijven in Nederland bombrieven toegestuurd gekregen. In deze brieven eist een afperser een bedrag in bitcoins. De brieven...

Aanleg fietspad Heuvelland-Parkstad

Foto: Facebook - Provincie Limburg PARKSTAD - Provinciale Staten hebben op vrijdag 14 februari het Beleidskader Fiets goedgekeurd. Hiermee is groen licht gegeven voor de...

Blauw Sjuut voor de 70e keer onderweg

HEERLEN - Het Gilde Blauw Sjuut vertrok maandagmiddag uit Heerlen om in Limburg carnaval aan te kondigen. https://www.facebook.com/045ONLINE/videos/1315072408684637/ Burgemeester Roemer stuurde de bemanning op weg om...

Brandweer rukt uit voor gaslucht in Kerkrade

KERKRADE - De brandweer van Kerkrade is vanmorgen omstreeks 08.54 uur gealarmeerd voor een gaslucht aan de O.L. Vrouwenstraat in Kerkrade. De brandweer was snel...

TRENDING DEZE WEEK

- Advertentie -
 

NU ONLINE

Deel dit bericht met een vriend