in ,

Platina huwelijk Ria Hellemons & Piet Kouwenhoven

KERKRADE – Ria (90) en Piet (93) hebben elkaar leren kennen in september 1945. Piet had niet veel tijd nodig om smoorverliefd te worden op zijn Ria. Zij vond hem een aardige en knappe knul. Dus binnen no time sloeg hun klik over naar verliefdheid.

Hoewel het liefdepaartje zich al heel snel ging verloven werd het huwelijk nog een toekomstplan. Na de Tweede Wereldoorlog was de woningnood hoog en ongetrouwd samenwonen was in die tijd ongekend en taboe. Theo, de broer van Piet, heeft ervoor gezorgd dat Piet en Ria een woonplek in Kerkrade hebben gekregen en op 16 september 1949 gaven ze elkaar het jawoord in het raadhuis in Kerkrade. Het platina echtpaar hebben vier kinderen; twee jongens en twee meisjes.

Burgemeester Petra Dassen kwam maandagochtend -hun trouwdag- op huisbezoek om Piet en Ria te feliciteren. Ze waren er even stil van en je zag zichtbaar dat ze straalden. Met gepaste trots werd een brief met de felicitatie van de koning en koningin onder de aandacht gebracht.

Foto: Peter Trompetter

Tijdens het optekenen van dit interview werd al gauw duidelijk dat Ria en Piet nog zielsveel van elkaar houden. Met het oproepen van herinneringen zag ik de blijde gezichten van het 70-jarig echtpaar stralen.

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Maankwartier on Tour

Sprookjesevenement Simpelveld vrijdag 27 september