in

Planten op reis

De Botanische Tuin Kerkrade is één van de 24 officiële botanische tuinen van Nederland.

KERKRADE – Afgelopen week kreeg Jacq Janssen – tuinman van de Hortus Overzee in Den Helder – van collectiebeheerder Hanneke Schreiber van de Botanische Tuin Kerkrade een aantal bijzondere droogteplanten overgedragen.

In de afgelopen maanden werd de kas van de Botanische Tuin Kerkrade gerenoveerd. Deze kas biedt onderdak aan een bijzondere collectie droogteplanten uit Madagaskar en Zuidelijk Afrika en hij was nodig aan een rigoureuze opknapbeurt toe. Alle planten werden uit de grond gehaald, er werd een nieuwe display gebouwd, met een nieuw mini-woestijnlandschap en tot slot werd een nieuw groeimedium aangebracht. In mei werden de laatste planten weer teruggeplaatst en ze hebben het sindsdien – met hun wortels in de nieuwe grond – bijzonder naar hun zin.

Niet alle planten werden teruggeplaatst. Van sommige bijzondere soorten heeft de Botanische Tuin Kerkrade in de loop van de tijd via het nemen van stekken meerdere exemplaren gekregen en die worden, waar mogelijk, overgedragen aan andere botanische tuinen in Nederland. De Hortus Overzee in Den Helder heeft een woestijnkas en wil deze planten graag aan zijn collectie toevoegen en de planten uit Kerkrade gaan nu dus de kas in Den Helder opsieren.

De tuin

De Botanische Tuin Kerkrade is één van de 24 officiële botanische tuinen van Nederland. Tuinarchitect en planten-deskundige John Bergmans (1892-1980) ontwierp de tuin, die stamt uit 1939, in opdracht van de Staatsmijnen als recreatieplek voor de mijnwerkers en hun gezinnen. De tuin werd in de landschappelijke stijl aangelegd, met open en dichte ruimtes, slingerende wandelpaden, intieme zitplekken en verrassende doorkijkjes.
www.botatuin.nl

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Werkzaamheden wegens inrichting 30 km zone Hoofdstraat Amstenrade

Belastingdienst helpt getroffenen watersnood