in

Overwinning dressuur voor Sönke Rothenberger CHIO Aken

AKEN – Overwinning voor de 24-jarige Duitser Sönke Rothenberger in de HAVENS Horse Feed PrizeOlympisch, wereld- en Europees kampioen, winnaar van vorig jaar Emilio onder Isabell Werth en vele andere grote namen stroomden samen in HAVENS Horse Food Prize, de Grand Prix van CDI4 * tour.

Uiteindelijk was de beslissing een duidelijke gunst ten gunste van Sönke Rothenberger en superster Cosmo.Met 81,370 procent hebben Sönke Rothenberger en Cosmo de HAVENS Horse Feed Prize ontvangen.

Dit is de tweede beste Grand Prix resultaat dat ooit het team Olympisch kampioen in 2016 in een Grand Prix zou kunnen bereiken – hoewel Rothenberger niet eens vol risico reed. Ze waren beter alleen tijdens de Wereldruiterspelen 2018 in Tryon, waar ze goud bij het team brachten.

Aken is dit jaar pas het tweede toernooi voor het koppel. De laatste voor Aken, de Duitse kampioenschappen in Balve medio juni beëindigd voordat ze begonnen, omdat de twaalf-jarige KWPN ruin liet kort na aankomst op de show terrein koliek en moest de dierenkliniek. Vandaag presenteerde hij zich in het Deutsche Bank Stadium als altijd en ontving hij talrijke 9.0’s en ook een of de andere 10 van de juryleden.

De verliezers waren Isabell Werth en Emilio, het paar dat vorig jaar de Deutsche Bank-prijs won. Met 79,450 procent bleven ze net onder de 80 procent en kwamen ze op de tweede plaats. Daarachter Deense Cathrine Dufour is toegetreden tot de gelederen met de nu 16-jarige Cassidy, haar lange tijd succesvolle partner met wie reeds in junior en jonge rijder dagen hadden ze medailles in serie kan winnen en het dankt zijn eerste Olympische start in 2016 in Rio, maar ook brons in het individuele klassement op de Europese Kampioenschappen 2017 in Göteborg.
Foto Peter Trompetter Fotografie

Anne Meulendijks

De enige Nederlandse deelnemer bij de dressuur wedstrijd was Anne Meulendijks. De amazone scoorde  73,761% en eindigde daarmee op een achtste plek.

PS.
Anne Meulendijks maakt in 2018, net als in 2015, 2016 en 2017, deel uit van het KNHS Talententeam. Verder is ze  met MDH Avanti N.O.P. opgenomen in het Nederlands Olympisch kader dressuur Senioren.

Ook iets bijzonders uit de regio 045 gespot? Doe mee en plaats of tip jouw/een 045 bericht, social media, foto of video op 045online.nl! Klik hier!

Report