Foto: Facebook Continium | Foto's van de vlaggen en vaandels: Doortje Lucassen Textielrestauratie Foto's van de overdracht: Françoise Petersen

HEERLEN – KERKRADE Op woensdag 21 februari vond de overdracht van de gerestaureerde mijnbouwvlaggen en -vaandels van het Nederlands Mijnmuseum naar Continium discovery center plaats. De behandelde objecten worden in bruikleen gegeven aan Continium die ze onder de juiste klimatologische omstandigheden bewaard.

Vorig jaar is besloten om vier vlaggen en twee vaandels van het NMM te restaureren in samenwerking met Continium omdat het unieke stukken betreffen die het waard zijn om behouden te blijven. Er werd gezocht naar financiering om deze bijzondere objecten te laten verduurzamen. Stichting Fonds voor Sociale Instellingen (FSI) en Stichting Behoud Mijnhistorie (SBM) waren bereid dit project te steunen. Vervolgens is Doortje Lucassen Textielrestauratie benaderd om het project uit te voeren.

De zes objecten zijn terug gebracht naar hun originele staat en er is een versteviging in aangebracht om ze in de toekomst te kunnen tonen in een vernieuwd Mijnmuseum of in een expositie in Continium.

De officiële overdracht vond plaats in het Nederlands Mijnmuseum tijdens een vrijwilligersavond. Aansluitend werd de film Barbara vertoond van regisseur Mark Handels en was er gelegenheid om met de regisseur in discussie te treden.
Bron: Facebook Continium