in

Ouderen vanaf 65 jaar reizen gratis met Omnibuzz naar vaccinatielocaties in Limburg!

FOTO: Facebook | DE FOTOVAKVROUW

Iedereen van 65 jaar of ouder, mét of zonder Omnibuzz pas, wordt door Omnibuzz gratis vervoerd naar vaccinatielocaties in Limburg.

Wethouder Thijs Gulpen:

“Het is belangrijk dat zoveel mogelijk ouderen zich laten vaccineren. Met het schrappen van de eigen bijdrage voor de ritten van en naar de vaccinatielocatie maken we het ouderen vanaf 65 jaar zo aantrekkelijk mogelijk om zich te laten inenten. Bovendien wordt door de inzet van Wmo-vervoer zo veel mogelijk vervoer optimaal volgens COVID-19-maatregelen gereden.”

Uitgangspunt blijft dat mensen zoveel mogelijk hun eigen vervoer regelen. Als dat echt niet lukt, eventueel met hulp van familie of vrienden, dan kunnen ze gebruik maken van Omnibuzz.
Wat moet u doen?

Als u de oproep voor de COVID-19 vaccinatie krijgt, staat in deze oproep wanneer u een afspraak kunt maken. Als u met de GGD belt om de afspraak te maken, krijgt u ook de vraag op welke manier u naar de priklocatie reist. Als u met Omnibuzz naar de vaccinatielocatie reist, moet u dit vermelden. Zij houden hiermee dan rekening bij het inplannen. Daarna kunt u uw rit boeken bij Omnibuzz. Maak hiervoor een afspraak via het callcenter, telefoonnummer 0900 – 0699. De chauffeur blijft op u wachten bij de locatie. U gaat dus met dezelfde chauffeur terug.

Als u met Omnibuzz reist, gelden ook onderstaande regels:
-U draagt een chirurgisch mondkapje of medisch mondkapje.
– De chauffeur voert bij het instappen een gezondheidscheck uit.
– De chauffeur wijst u aan waar u moet gaan zitten.
Bovendien vragen wij iedereen dringend om de richtlijnen en adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) op te volgen.

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Animatie Meldpunt Eenzaamheid Heerlen

Oproep burgemeesters: Kijk zondag op TV naar de Amstel Gold Race