Foto: Facebook Beleef Kerkrade

KERKRADE – Als onderdeel van HUB. Kerkrade opent de Muziek- en dansschool Kerkrade op 8 juni rond de klok van 17.30 uur op bijzondere wijze haar nieuwe locatie in het centrum van Kerkrade. Tijdens het openingsweekend vinden er een aantal activiteiten plaats, waaronder een avondvullend concert in theater Kerkrade.

Tijdens dit concert zullen verschillende ensembles, bands en leerlingen van de muziekschool hun muziek ten gehore brengen en de dansafdeling laat zich zien met dansen uit de voorstelling ‘Under a Red and Blue Sky’. Swing mee met muziek van het popkoor, het saxofoonensemble, popband Stuck Together en het slagwerkensemble, maar geniet ook van kamermuziek gespeeld door het blokfluitensemble en de strijkersgroep. Van jong tot oud, van leerlingen die pas begonnen zijn op hun instrument tot aan het seniorenorkest aan toe.

Daarnaast worden er speciaal voor deze avond verrassende combinaties gemaakt tussen de ensembles en verschillende instrumentgroepen.

Op zondag 10 juni van 13:30 tot 16:30 uur kan jong en oud kennis maken met muziek- en danslessen in het spiksplinternieuwe gebouw, gelegen aan de Verdipassage 2. De docenten, leerlingen en medewerkers staan klaar om antwoord te geven op alle vragen en laten de bezoekers heel graag zélf de verschillende instrumenten uitproberen. #BeleefKerkrade

Lees ook

Bron: Beleef Kerkrade