in

Open Monumentendag Heerlen gaat ondanks corona door

Op zondag 13 september voert een wandelroute langs een aantal panden op de Molenberg.

Foto(‘s): Facebook Gemeente Heerlen.

HEERLEN – De Werkgroep Open Monumentendag Heerlen heeft ook dit jaar weer een bijzonder programma voor u samengesteld. Op zondag 13 september voert een wandelroute langs een aantal panden op de Molenberg. Aanleiding is het gegeven dat de eerste woningen in ‘Molenbergpark’ ongeveer 100 jaar geleden door architect Jan Stuyt zijn ontworpen.

Het betreft een wandeling van ongeveer een uur. U kunt tevens enkele woningen bezichtigen, een bezichtiging duurt 30 minuten. In verband met Corona is het noodzakelijk dat u zich vooraf aanmeldt. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en vervolgens een uitgebreide folder over Stuyt en zijn panden in ‘Molenbergpark’.

Corona
Gezien de Coronamaatregelen werkt de organisatie dit jaar met zogenaamde time slots en is de capaciteit beperkt. U kunt in kleine groepjes langs de panden wandelen aan de hand van een uitgebreide routebeschrijving en een paar panden kunnen ook van binnen bezichtigd worden, waarbij de bewoners zelf een toelichting geven.

Vooral geldt dat u zich vooraf dient aan te melden en dat uw gegevens worden bewaard tot drie weken na de wandeling. Een groepje kan uitsluitend bestaan uit personen van een huishouden.

Wees er op tijd bij, de time slots zijn beperkt. Aanmelden kan via onderstaand formulier. Na aanmelding krijgt u van ons bericht met de informatie waar en hoe laat u de routebeschrijving kunt ophalen en hoe laat u de panden kunt bezoeken.

Deelname is uiteraard gratis.

Open Monumentendag 2020
Dit jaar is het landelijke thema van Open Monumentendag ‘Leermonument’.
De Werkgroep Open Monumentendag Heerlen heeft dit thema opgevat als een ‘Leermoment’ dat bijdraagt aan de kennis over de architectuurgeschiedenis van onze stad. Heerlen barst van de monumenten en karakteristieke panden.
Dit jaar willen wij Stuyt opnieuw onder de aandacht brengen. Hij was ongeveer 100 jaar geleden verantwoordelijk voor de ontwikkeling van ‘Molenbergpark’. Kijkend naar de kaart van Heerlen blijkt het ‘Molenbergpark’ een verzamellocatie te zijn met veel karakteristieke architectuur van zijn hand.

Het bouwen van huizen in de snelgroeiende mijnstad dreigde een chaos te worden.

Jan Stuyt was de eerste die in Heerlen stratenplannen tekende. Zijn woonomgeving heeft een helder en duidelijk stedenbouwkundig concept, waarin hij het belang van het plan voor de samenleving boven dat van dat van de individuele invulling stelt wordt gesteld. Anders gezegd: het park is belangrijker dan het huis.

Bron: Facebook Gemeente Heerlen

Doe mee!! Deel meer info of (social) media over dit bericht?!

Foto Video Tekst Embed

This field is required

Drop Images Here

of

You don't have javascript enabled. Media upload is not possible.

Plaats foto vanaf een URL

Maximale upload grootte: 8 MB.

Processing...

This field is required

Sleep uw videofile hierheen

of

You don't have javascript enabled. Media upload is not possible.

Bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=U-1V7Ht0oSQ

Toevoegen

Some of the supported services:

Maximale upload grootte: 50 MB.

Processing...

This field is required

Bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=U-1V7Ht0oSQ

Some of the supported services:

Processing...

Ook iets bijzonders uit de regio 045 gespot? Doe mee en plaats of tip jouw/een 045 bericht, social media, foto of video op 045online.nl! Klik hier!

Report

Reageer op dit bericht via:

Geef een reactie

Loading…

0