in

Onderzoek in de ondergrond voor aardwarmte

Foto: Gemeente Heerlen

HEERLEN – In de week van 1 februari 2021 begint in Hoensbroek een onderzoek in de ondergrond naar mogelijkheden voor aardwarmte. Deze werkzaamheden zijn een onderdeel van een landelijk onderzoek om de Nederlandse ondergrond in beeld te brengen.

Doel is om te kijken waar de inzet van aardwarmte als duurzame energiebron haalbaar is. Bent u bewoner of heeft u een bedrijf in de directe omgeving? Dan ontvangt u hierover een brief. Bij het onderzoek worden geluidsgolven opgewekt. U kunt hierdoor gedempte knallen of ploffen horen in de omgeving.

Meer info en achtergronden

1. Filmpje over hoe het onderzoek wordt gedaan:

2. Waar wordt precies gewerkt? (Let op ‘lijn 31’):

3. Kijk op www.scanaardwarmte.nl 

Wat is aardwarmte

Bij aardwarmte wordt gebruik gemaakt van warm water dat dieper in de grond zit. Hoe dieper in de aarde, hoe warmer het water is. Dit water wordt opgepompt en stroomt via leidingen naar bedrijven en huishoudens. Aardwarmte is een duurzame soort energie en kan helpen om onze klimaatdoelstellingen te halen.

Opdrachtgever en uitvoerder

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat financiert dit onderzoek met de naam ‘Seismische Campagne Aardwarmte Nederland (SCAN). SCAN wordt uitgevoerd door TNO en EBN (Energie Beheer Nederland).

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Basisscholen en kinderdagopvang weer open

Heerlen Rijbewijs