in

OM: Nu wél bewijs voor verkrachting Nicky Verstappen door Brech

Foto: Politie Limburg

Foto: Politie Limburg

MAASTRICHT Jos Brech heeft volgens justitie in Limburg Nicky Verstappen uit Heibloem, op de Brunssummerheide in 1998, verkracht. Het OM zegt nu wél bewijs te hebben voor het feit dat Verstappen seksueel werd misbruikt. Dat is gebleken tijdens een tussentijdse zitting bij de rechtbank in Maastricht.

Het OM verdenkt Brech overigens nu ook van gekwalificeerde doodslag en niet van moord. Gekwalificeerde doodslag is een zwaardere vorm van doodslag: het opzettelijk iemand doden om een ander misdrijf te verhullen.
Het andere misdrijf in deze is seksueel misbruik.

Op onder andere de kleding van Verstappen werd een grote hoeveelheid DNA van Brech aangetroffen. Volgens het OM heeft de uit Simpelveld afkomstige Brech Nicky door verstikking om het leven gebracht. Brech ontkent tot nu toe alle aantijgingen aan zijn adres.

Voor de rest beroept hij zich op zijn zwijgrecht, zoals hij vorige week ook tijdens het laatste verhoor door de recherche heeft gedaan. Rechercheurs probeerden Brech nog aan het praten te krijgen tijdens dit laatste verhoor door hem op Nicky Verstappen lijkende pop te tonen in de verhoorkamer.

Maar dit had niet het gewenste resultaat. Deze zaak zal naar verwachting in de loop van komend jaar inhoudelijk behandeld gaan worden. Brech zit al maanden achter slot en grendel.

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

VIDEO | Man (35) uit Hoensbroek komt om het leven bij ongeval in Schinnen

VIDEO | CAO-actie in Zuyderland Heerlen