in

Nieuwjaarsspeech burgemeester Petra Dassen

KERKRADE – Welkom in 2020, het jaar van de broccoli, de mandarijnen, appels en spruitjes. Nee geen spruitjeslucht, dat nadrukkelijk niet. Maar een nieuwe energie die drijft op gezondheid en vitaliteit. Een soort Vitamine Kirchroa zullen we maar zeggen.

Als je in Kerkrade leeft, leef je gemiddeld 1,5 jaar korter. In Kerkrade gaat 3 op de 10 kinderen zonder ontbijt naar school, in Kerkrade is het risico op complicaties bij de zwangerschap en op vroeggeboorten groter, in Kerkrade zijn er gemiddeld genomen meer kinderen met obesitas. U kent ze wel, de lijstjes waar we altijd onderaan staan en waar we als politiek Kerkrade een stevig statement hebben gemaakt: die lijstjes gaan tot de verleden tijd behoren. Wat we nodig hebben is vitamine Kirchroa. Een groots plan, Center Court genaamd, met ook de bouw van een zwembad en een sporthal, maar vooral een aanpak op gezondheid en vitaliteit. Een mijlpaal voor Kerkrade en haar inwoners. U zult er veel van horen en merken!

Vitamine Kirchroa zit overigens niet alleen in voeding maar is symbolisch al een drijvende kracht in onze gemeenschap. Dat kan ik na ruim een half jaar burgemeesterschap in deze prachtige stad wel zeggen. Ik ben thuisgekomen, mijn koffers zijn, zogezegd, uitgepakt en ik heb de eerste ervaringen in mijn nieuwe omgeving opgedaan.

Lees verder: https://tinyurl.com/ygmt4ufp

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Drie aanhoudingen schietincident Heerlen

Bezoekersrecord voor GaiaZOO