in ,

Nieuwe website gemeente Kerkrade

De nieuwe website is compacter, overzichtelijker, gebruiksvriendelijker

Wethouders Tim Weijers en Dion Schneider lanceren samen met ondernemer Marleen Sochacki en inwoner José Handels de nieuwe website. | Foto: Facebook Gemeente Kerkrade

KERKRADE – De nieuwe website van de gemeente Kerkrade is gelanceerd. Bezoekers van www.kerkrade.nl kunnen ervoor kiezen om alvast de nieuwe site uit te proberen en feedback te geven.

De nieuwe website is compacter, overzichtelijker, gebruiksvriendelijker en zo ingericht dat de meest gezochte producten en diensten, de zogenoemde toptaken, op de homepage snel te vinden zijn. Ook krijgt de nieuwe website een betere zoekfunctie en is de site optimaal te gebruiken op mobiele apparaten.

Kerkraadse burgers en ondernemers zijn tijdens de ontwikkeling betrokken bij de inrichting en de vormgeving van de website. Vertegenwoordigers van beide groepen zijn aan het begin van dit jaar aanwezig geweest bij een creatieve sessie in het Raadhuis waarbij een concept van de nieuwe website werd besproken. Dit heeft tot waardevolle input geleid die is meegenomen in de verdere ontwikkeling van de website.

Er is bijvoorbeeld samen met burgers en ondernemers besloten om een splitsing te maken tussen algemene gemeentelijke informatie en informatie over wat er te doen (beleven) is in Kerkrade (Beleef Kerkrade).

Wethouder Weijers (Toerisme, Communicatie en PR/Marketing) is blij met de nieuwe hedendaagse website.

“Er is gebruik gemaakt van de inbreng van burgers en ondernemers en er is voldoende oog geweest voor het snel toegankelijk maken van informatie over al het moois dat Kerkrade heeft te bieden en de evenementen die in onze stad plaatsvinden.”

Ook wethouder Schneider (Publiekszaken) is erg enthousiast over de nieuwe website:

“Bij de ontwikkeling hebben we steeds voor ogen gehad dat de nieuwe website moest inspelen op de behoefte van de bewoners en ondernemers en dat de digitale dienstverlening nog sneller, simpeler en gebruiksvriendelijker moest worden. Dat is wat mij betreft heel goed gelukt.”

De oude website blijft tot 22 maart 2018 in gebruik. Ondertussen wordt de nieuwe website verder verbeterd. Dit doen wij onder meer met behulp van de opmerkingen en suggesties die via onze nieuwe website binnenkomen. Wij nodigen iedereen van harte uit om een kijkje te nemen op de nieuwe website van de gemeente Kerkrade.

Bron: Facebook Gemeente Kerkrade

Report

Stem op dit bericht!

3 punten
Upvote Downvote

Reageer op dit bericht via:

Geef een reactie

Loading…

0

Reacties

0 reacties

A2 Maastricht►Eindhoven, ongeval voor het knooppunt Batadorp, de linkerrijstrook…

KERKRADE: Pol Krade zkt, blanke vrouw, 40jr, 173 gr, bruin lang haar, blauwe gew…