in

Nieuwbouw in Park West: 24 levensloopbestendige woningen – Nieuws – Actueel – Wonen en Leven

Een wijk in bloei

HEEMwonen, de gemeente Kerkrade, de Stadsregio Parkstad Limburg en de provincie Limburg werken sinds 2011 samen aan de herontwikkeling in Kerkrade-West (West wint aan ruimte). De afgelopen jaren is er veel veranderd in West. De duurzame buurt ‘De bestaande wijk van Morgen in Kaalheide, Park West met speeltuin en ’t Westhoes zijn daar voorbeelden van. Zo’n 600 woningen (huurwoningen van HEEMwonen en enkele particuliere woningen) werden gesloopt. De corporatie renoveerde ruim 300 huizen. Daarnaast worden er in 2020-2021 ook nog 24 levensloopbestendige woningen aan de Gladiolenstraat gebouwd. 

Parkwoningen omringd door groen

Het nieuwbouwproject kent een bijzondere opzet: de woningen worden in een hofje gebouwd met de achtertuinen aan het hofje en met de voorkant richting het openbaar park. Het plan bestaat uit 24 woningen verdeeld over twee clusters, die omringd worden door groen. Het doel van dit concept is het bevorderen van de sociale cohesie. Het moet een plek worden waar ouderen en jongeren samen leven en elkaar kunnen helpen.

Het project ‘Kerkrade-West’ wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Limburg en de Stadsregio Parkstad Limburg.

Geschikt voor jong en oud

In alle woningen zijn de belangrijkste voorzieningen (2 slaapkamers, badkamer, keuken en witgoedaansluiting) op de begane grond. Dit maakt de woningen uitermate geschikt voor senioren, zorgbehoevenden en 1- of 2-persoonshuishoudens. Vier woningen hebben een opbouw en zijn met drie slaapkamers geschikt voor meerpersoonshuishoudens.

Investeren in duurzaamheid

Duurzaamheid is één van de belangrijke thema’s van HEEMwonen. De nieuwbouwwoningen zijn daarom gasloos en bijna energieneutraal. De nieuwbouwwoningen worden voorzien van goede isolatie, een warmtepomp en geïntegreerde zonnepanelen op het dak.

Interesse in één van de nieuwbouwwoningen?

Om straks kans te maken op een woning in dit nieuwbouwplan, moeten mensen ingeschreven staan bij www.thuisinlimburg.nl. Op de hoogte blijven van het project? Stuur dan een e-mail naar info@heemwonen.nl onder vermelding van ‘Aanmelden nieuwsbrief project Parkwoningen Heilust’. 

Het project ‘Kerkrade-West’ wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Limburg en de Stadsregio Parkstad Limburg.

Gemeente Kerkrade, HEEMwonen, Stadsregio Parkstad Limburg en provincie Limburg hebben een visie op de toekomst van de wijk Kerkrade-West. Een wijk waar de leefbaarheid onder druk staat, mede veroorzaakt door krimp. Maar de krimp, oftewel de dalende inwoneraantallen, biedt juist kansen en maakt de uitvoering van de visie echt mogelijk. De samenwerkingspartners werken samen mét de inwoners van de wijk aan de ontwikkeling en toekomst van de wijk en die van haar inwoners. Met lef, daadkracht. In de toekomst hebben de inwoners van de wijk méér ruimte om te wonen, werken en spelen. Dit bevordert het plezier, de sfeer en het vertrouwen. Maar de wijk wordt ook aantrekkelijk gemaakt voor mensen buiten de wijk door een uitbreiding van toeristische voorzieningen. “We laten hier zien hoe je problemen ombuigt naar kansen. En dat doen we gelukkig niet alleen; dat doen we samen.”

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

@Bertine Fashion : we gaan verbouwen

“SAMEN staan we Sterk” Brasserie Martinique