in

Nederlands succes tijdens Rheinland Meisterschaften

Foto van links naar rechts: Paul Rosenboom, Willi Gulpen met daarachter Marcel v Bezouwen.Op de foto mist u Achim Barz die vanwege verplichtingen niet bij de prijsuitreiking kon zijn.

Afgelopen zondag werd er door de kegelaars van Aachen een behoorlijk succes behaald.

Samen met de teamgenoten Willi Gulpen en Achim Barz waren Marcel van Bezouwen en Paul Rosenboom succesvol in de discipline Heren Teams A.

Vooraf was het een harde kluif om een ronde verder te komen, na de Bezirksmeisterschaften zouden er deze ronde een aantal sterke clubs toegevoegd worden. Vooraf had teamleider W Gulpen een kleine wijziging aangebracht om het team te versterken.

Achim Barz werd toegevoegd, wat het team geen windeieren legde. Achim legde een topprestatie neer van 838 op de banen van Langenfeld en zo de basis om verder te bouwen. Op dat moment pakte Aachen de tweede plaats met 9 kegels voorsprong op Wesel.W Gulpen kwam niet geheel fit aan de start en hij kwam niet verder dan 737.

Op dat moment stond Aachen op plaats drie en 40 kegels achterstand op de nummer 2 Wesel. Huizenhoge favoriet Rösrath was op dat moment al te ver weg.Marcel van Bezouwen speelde 46 kegels meer als zijn tegenstander en zette het team van Aachen op plaats 2 met een voorsprong van 6 kegels. Het zat Marcel niet mee want anders was de voorsprong nog groter geweest.

Aan Paul Rosenboom de opdracht om plaats 2 veilig te stellen tegen de, op papier, beste speler van Wesel. De gehele wedstrijd bleef het spannend en baan voor baan sprokkelde Paul kegels, om zo bij de laatste ruimpoort zijn tegenstander kansloos te laten en plaats 2 “naar huis” speelde.

Aachen is met dit resultaat Vice-Rheinlandmeister en heeft zich voor het eerst geplaatst voor de West-Deutsche Meisterschaften in Gütersloh. Mocht dit huzarenstukje een goed vervolg krijgen zijn de Deutsche Meisterschaften in zicht.

Komende weekenden zijn de overige spelers en speelsters van Aachen nog in de race om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Wij houden u op de hoogte.

Ook iets bijzonders uit de regio 045 gespot? Doe mee en plaats of tip jouw/een 045 bericht, social media, foto of video op 045online.nl! Klik hier!

Report

Stem op dit bericht!

8 punten
Upvote Downvote

Lammetjesdagen op de Brunssummerheide

Wie Wat Waar: Bootsoptiek Landgraaf