in

Snorfietser rijdt agent van zijn motor in Heerlen

Foto: Facebook – Team Verkeer Politie Limburg

HEERLEN – De politie heeft dinsdagavond een vluchtende snorfietser met zijn bijrijder aangehouden. De man was tegen de motor van een agent opgereden. De motoragent kwam hierdoor ten val. Dat meldt de politie op Facebook.

Facebook bericht politie:

Op dinsdag 22 oktober, waren wij, in samenwerking met het flexteam en het basisteam, doende met een grootschalige verkeerscontrole in Heerlen. Een collega motorrijder van Team Verkeer, zag twee jeugdigen op een snorfiets rijden, waarvan hij twijfelde of deze de leeftijd van 16 jaar hadden bereikt, dan wel een rijbewijs zouden hebben. Daarnaast zag hij dat de kentekenplaat enkel met een tiewrap vastgemaakt zat.

Hierop besloot hij de bestuurder een volgteken te geven om hem vervolgens mee te nemen naar de controlestraten. In eerste instantie leek de bestuurder dit op te volgen, maar hij besloot zich aan de controle te onttrekken. Hierdoor ontstond een korte achtervolging. De bestuurder minderde vaart, waardoor de motorrijder hem de kans gaf te stoppen. Echter stopte de bestuurder niet, maar reed met zijn snorfiets tegen de motor van de collega aan. Hierdoor kwam de collega ten val.

De collega stond snel op, waarna hij de bestuurder ook van zijn snorfiets kon krijgen. Hierna ontstond er een achtervolging te voet. Hierbij even gelet op het feit, dat onze collega motorrijder mét helm én motorkleren achter deze jonge heren aan is gerend. Uiteindelijk heeft deze collega samen met het flexteam en collega’s van de basiseenheid deze twee heren aan kunnen houden. De snorfiets bleek gestolen te zijn en de bestuurder was niet in het bezit van een rijbewijs.

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Feyenoord-supporter uit Schinveld aangehouden wegens mishandeling

Lange file op A76 door ongeluk t.h.v. Nuth