in

Maatregelen gemeente Heerlen tegen coronavirus

HEERLEN – De gemeente Heerlen sluit per direct het Thermenmuseum en Kasteel Hoensbroek. Sporthallen blijven alleen nog open voor bewegingsonderwijs; voor de rest worden ze gesloten. Evenementen voor meer dan 100 personen worden afgelast. (Buurt)bijeenkomsten worden afgelast. Gemeentelijk personeel werkt zoveel mogelijk thuis. Dat zijn maatregelen die de gemeente Heerlen neemt in navolging van de landelijke adviezen die het kabinet vandaag aankondigde om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De dienstverlening aan de gemeentelijke balie (voor paspoorten en rijbewijzen bijvoorbeeld) gaat door. Maar we roepen onze burgers op zoveel mogelijk gebruik te maken van de digitale dienstverlening en alleen in dringende gevallen naar het gemeentehuis te komen. Contacten met ambtenaren kunnen eventueel per mail of telefonisch plaatsvinden. Al deze maatregelen gelden tot en met 31 maart 2020.

Het stadsbestuur roept de inwoners op de maatregelen van het kabinet in acht te nemen en de gezondheidsadviezen van het RIVM te volgen.

Voor de meest actuele informatie kunnen inwoners terecht op de website van het RIVM.

De gemeente Heerlen neemt maatregelen tegen coronavirus:
• Het Thermenmuseum en Kasteel Hoensbroek sluit per direct.
• Sporthallen blijven alleen nog open voor bewegingsonderwijs; voor de rest worden ze gesloten.
• Evenementen voor meer dan 100 personen worden afgelast. (Buurt)bijeenkomsten worden afgelast.
• Gemeentelijk personeel werkt zoveel mogelijk thuis.
• De dienstverlening aan de gemeentelijke balie (voor paspoorten en rijbewijzen bijvoorbeeld) gaat door. Maar we roepen onze burgers op zoveel mogelijk gebruik te maken van de digitale dienstverlening en alleen in dringende gevallen naar het gemeentehuis te komen

Dat zijn maatregelen die de gemeente Heerlen neemt in navolging van de landelijke adviezen die het kabinet vandaag aankondigde om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Report