in

Limburgse bruidsparen hebben gemiddeld een trouwbudget van bijna 13.000 euro

In Limburg geven stellen een groot deel van hun budget uit aan uiterlijk (24,7%)

Limburgse bruidsparen hebben gemiddeld een trouwbudget van € 12.981. Dat budget is 11% kleiner dan het landelijk gemiddelde van € 14.585. Dit en meer blijkt uit onderzoek van ThePerfectWedding.nl, dat de trouwbudgetlijsten van 4.028 Nederlandse koppels analyseerde.

Limburgse bruidsparen besteden daarmee, op Friesland na, het minste aan hun grote dag. Friese koppels geven namelijk slechts € 10.842 uit. Vergeleken met het landelijk gemiddelde van €6.495 zijn paren in Friesland vooral weinig kwijt aan hun locatie en catering (-35%), terwijl de uitgaven aan een locatie in Limburg slechts net iets onder het gemiddelde liggen (-7%).

Relatief veel budget voor uiterlijk
In Limburg geven stellen een groot deel van hun budget uit aan uiterlijk (24,7%). Dat is meer dan op landelijk niveau wordt gereserveerd voor het uiterlijk.

Van het budget voor uiterlijk gaat ongeveer een derde op aan het uiterlijk van de man, waaronder bijvoorbeeld het trouwpak (€ 1.036). Het uiterlijk van de vrouw gaat gepaard met grotere uitgaven: € 2.176. Hieronder valt bijvoorbeeld de trouwjurk, maar ook het bruidsboeket, schoenen en de bruidsmake-up.

Kijk voor meer onderzoeksresultaten op: https://www.theperfectwedding.nl/trouwplanning/budget

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Brunssum #24 – Aan de slag in Klimpark

51e Editie van Bekkerveld Festival