in

Levensbomenbos Kerkrade groeit verder

KERKRADE – In totaal zullen er ongeveer 150 bomen geplant worden, aanvullend op de 390 Levensbomen die al zijn geplant op het plateau langs de Parallelweg in Kerkrade. De exacte verdeling tussen Levensbomenbos en Levensbomenlaan is nog niet bekend. Inwoners van Kerkrade krijgen weer de gelegenheid om voor 30 euro een boom te adopteren.

Het Levensbomenbos krijgt het karakter van een bomenweide. Er is dus geen sprake van een park met de daarbij behorende voorzieningen.

Het Levensbomenbos Holzkuil zal bestaan uit diverse loofbomen:

  • Bergesdoorn
  • Tamme kastanje
  • Wilde kers
  • Winterlinde
  • Fladderiep

Vanuit landschappelijk oogpunt zal de Levensbomenlaan bestaan uit één type loofboom, namelijk de Zuiliep.

Plantdag en inschrijven

Adoptanten van de bomen krijgen weer de gelegenheid om de bomen zelf te planten. Aan de boom mag een persoonlijke boodschap gehangen worden door middel van een tekst op een boomlabel. De plantdag en opening van het Levensbomenbos Holzkuil zullen, afhankelijk van de weersomstandigheden, op een zaterdag in november plaatsvinden. Zodra de datum definitief is, ontvangen de adoptanten hiervoor een persoonlijke uitnodiging. Als bewijs van de adoptie ontvangen de deelnemers ook een boomcertificaat.

Van vrijdag 25 september tot en met dinsdag 13 oktober 2020 kunnen mensen zich aanmelden voor een boom door het aanmeldformulier op www.kerkrade.nl/levensbomenbos in te vullen.

Geïnteresseerden die hulp nodig hebben bij het invullen van het formulier kunnen tijdens de aanmeldperiode op werkdagen tussen 9.30 uur en 11.30 uur telefonisch contact opnemen met het secretariaat van het wijkbeheer van de gemeente Kerkrade via telefoonnummer 14 045.

Locatie

Het nieuwe Levensbomenbos zal gerealiseerd worden op een voormalig stuk weidegrond, achter het terrein van tuincentrum Peschen, nabij de Haanraderstraat. De Levensbomenlaan wordt gerealiseerd als verbindingsroute tussen de Eygelshovergracht en de Tichelstraat.

Wethouder Tim Weijers (Openbare Ruimte):

“Deze herinrichting zorgt voor een forse kwaliteitsimpuls van het gebied. Met onder andere een Levensbomenbos versterken we de aanwezige kwaliteiten van het gebied en voorkomen we verrommeling van het landschap.”

De eerste editie van het Levensbomenbos was binnen enkele dagen ‘uitverkocht’. Wethouder Tim Weijers laat daarom weten:

“Met dit nieuwe Levensbomenbos en de Levensbomenlaan in het gebied Holzkuil geven we inwoners opnieuw een kans om zich op een bijzondere manier met Kerkrade te verbinden.”

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bewoners Erensteinerstraat Kerkrade zijn wateroverlast na hoosbuien meer dan zat

Zomervakantiewerk Bootcamp 2020