LET OP: ‘Agressieve’ verkoop van pannensets en bestek

0

KERKRADE – Mocht U op straat worden aangesproken door een onbekende die heel gunstig pannen of messen in de aanbieding heeft, ga hier dan NIET op in. Het enige waar we voorlopig niet voor hoeven te betalen is het WEER.

Zo werd een oudere bewoner uit Kerkrade eind mei door listige verhaaltjes zo ver gekregen dat hij een onbekende man mee naar zijn woning nam en daar werd opgescheept met een pannenset en bestek.

Deze onbekende man zou terug komen naar de woning van de aangever/benadeelde om het pannenset en het bestek dat hij “gratis” had gekregen verder af te handelen.

Begin juni werd de oudere bewoner op vrij agressieve en intimiderende wijze bewogen geld op te nemen bij een pinautomaat.

Geef de inhoud van dit bericht ook door aan familieleden, vrienden of bekenden die geen gebruik maken van Facebook.

In het hiervoor aangehaalde geval was eveneens sprake van een personenauto, Mercedes Benz, kleur: zwart, met Zwitsers kenteken.

Het signalement van de onbekende in kwestie:
– kleine man, ongeveer 1.55 a 1.60 meter lang
– normaal postuur
– licht blond kortgeschoren haar
– een beetje ingevallen gezicht
– blauwe ogen
– ongeveer 40 jaar
– sprak gebrekkig Nederlands met een Duitse tongval
– donkerblauw 3-delig pak
– wit hemd
– rode stropdas
– uiterlijk van een zakenman

Heeft U ter zake dienende informatie, neem contact op met de politie, basisteam Kerkrade of mail naar: m21@limburg-zuid.politie.nl onder vermelding van het registratienummer: 2018087298.

Bron: Facebook Politie Kerkrade