in

Kwestie-De la Vega en Roda: Wachten op KNVB

KERKRADE In de kwestie tussen Roda JC en beoogd grootaandeelhouder/directeur Mauricio García de la Vega is het wachten op de KNVB die naar buiten zal treden. Dat bevestigen goed ingevoerde bronnen binnen de Kerkraadse club, die benadrukken dat dit onderling zo afgesproken is.

In Kasteel Erenstein vond er vrijdag in het diepste geheim spoedoverleg plaats tussen verschillende betrokken partijen. Niet lang daarna sijpelden al geluiden naar buiten dat er ‘nieuwe ontwikkelingen’ waren in de zogenoemde kwestie-De la Vega, maar toen hulden betrokkenen zich ook nog in stilzwijgen over de uitkomst.

Foto: Peter Trompetter

Nu is gebleken dat de spreekwoordelijke bal bij de voetbalbond in Zeist ligt. “Ik mag niks zeggen”, zo vertelt een goed ingevoerde bron binnen Roda JC. “De KNVB zal dit doen.” Mensen binnen en rondom de Kerkraadse club hebben zich in de afgelopen gebogen over het feit hoe op een verantwoorde manier af te komen van Mauricio García de la Vega.

Nadat topman Hessel Meijer met zijn eigen advocaten koortsachtig overleg had gehad hoe de kwestie-De la Vega juridisch aan te pakken, liet de statutair directeur desgevraagd afgelopen donderdag weten dat voortgang van de ontstane situatie ‘complex maar hoopvol’ was.

Niet lang daarna liet de KNVB de Kerkraadse club weten dat er door de bestuurlijke wanorde puntenmindering werd opgelegd aan Roda, maar óók dat de voetbalbond zou bemiddelen om bij de kwakkelende eerstedivisionist organisatorisch een en ander zo snel als mogelijk weer op de rit te krijgen. Daar lijkt nu schot in te zijn gekomen.

Report

Reageer op dit bericht via:

Geef een reactie

Loading…

0