in

Kunstlokaal op Rolduc: Atelier onder ‘toeziend oog’ van God

KERKRADE – Het voormalige werkatelier van Jacqueline van Putten aan de Heyendallaan 82b,  is getransformeerd naar een sfeervolle plek waar driedimensionaal werk wordt getoond.

Vijftig vierkante meter beelden in klei en brons van haar hand, alsook beelden en wandobjecten van kunstcollega’s, en werk van gevorderde cursisten.

De sfeer is gemoedelijk, sereen en smaakvol waarbij ‘harde’ kunstdisciplines weloverwogen afgewisseld worden met zachte kunstvormen.

De naam is gebaseerd op het feit dat de ruimte ooit dienst deed als handenarbeidlokaal van school. Daarnaast bekt ‘Kunstlokaal’ simpelweg lekker :). Een allesomvattend begrip voor kunstliefhebbers die op zoek zijn naar uniek werk.

De opening van Kunstlokaal zal op 23 november om 13.30 uur plaatsvinden door wethouder Jo Schlangen en een ludieke gastspreker. (Inloop 13.00 uur.)

Exposerende kunstenaars zullen persoonlijk aanwezig zijn. Ook de deur van het nieuwe atelier staat dan open voor publiek.
Een aantal cursisten zullen live boetseren en gasten te woord staan.

HET ATELIER
Het atelier -Atel’je van Putten- is een deur opgeschoven, naar een grotere ruimte, in hetzelfde straatje. Wekelijks deelt Jacqueline hier haar expertise met haar cursisten. De boetseercursussen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Er wordt serieus gewerkt, met passie en plezier in een sfeervolle ambiance.
De diversiteit binnen de groepen zorgt voor een prettige dynamiek en biedt de mogelijkheid om ook van elkaar te leren.

KUNSTAUTOMAAT
Naast atelier en Kunstlokaal, is Jacqueline van Putten tevens regiobeheerder van een aantal kunstautomaten in Kerkrade, Heerlen en Valkenburg. Meer dan 100 kunstenaars uit de regio, landelijk en uit het buitenland heeft ze weten te motiveren om deel te nemen aan dit ludieke project.

Oude mechanische sigarettenautomaten afkomstig uit Berlijn, worden als cultureel erfgoed ingezet en bevatten kunstwerken ter grootte van een sigarettendoosje. Voor 2 x €2,- trek je een willekeurig doosje met daarin een uniek kunstwerk en een bijlage met informatie over de desbetreffende kunstenaar. Elke automaat zit boordevol miniaturen van zowel regionale als Internationale kunstenaars. De miniaturen representeren het reguliere werk dat de kunstenaar buiten de automaat om maakt, altijd uniek, gevarieerd en kwalitatief hoogwaardig. Je trekt een doosje uit nieuwsgierigheid, als verrassing bij een bos bloemen of fles wijn, als verzamelobject en als kunstliefhebber. De kunstautomaten staan in HUB Kerkrade, in de lobby van Abdij Rolduc, in atel’je van Putten en een mobiele automaat. Binnenkort de plaatsing bij CARBON6 te Heerlen en Museum Valkenburg.

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lange file op A76 door ongeluk t.h.v. Nuth

Uitnodiging Ondernemersdag Heerlen Landgraaf 2019