in

Korotaev heeft eerste recht op resterende aandelen Roda

Foto: Facebook Roda JC

Foto: Facebook Roda JC

KERKRADE Aleksei Korotaev, die 20 procent van de aandelen van Roda JC bezit, heeft het eerste recht op de aankoop van andere aandelen van de Kerkraadse club als daar een nieuwe geïnteresseerde partij voor de in de markt is.

Dat bevestigen meerdere goed ingevoerde bronnen binnen Roda. De club zal die aandelen eerst aan de Zwitserse Rus moeten aanbieden.

Korotaev heeft dan een bepaald aantal dagen om hierover een beslissing te nemen en het daarvoor benodigde geld op tafel te leggen. Doet hij dat dan niet, dan vervalt het recht in casu. Hierdoor heeft Korotaev een grotere vinger in de pap bij Roda JC dan eerder naar buiten gebracht door de Kerkraadse eerstedivisionist.

Roda-topman Hessel Meijer heeft maandag een gesprek gehad in Dubai met Korotaev waar de Zwitserse Rus zelf woont. Gespreksonderwerp was ondermeer de aandelen die Korotaev al een aantal jaar bezit, maar de laatste tijd heeft hij door een langslepende rechtszaak in de Verenigde Arabische Emiraten geen euro meer naar Roda kunnen overmaken.

Report

Reageer op dit bericht via:

Geef een reactie

Loading…

0