in ,

Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw Savelkoul

De uitreiking heeft plaatsgevonden op het thuisadres van mevrouw Savelkoul. Haar man Jan mocht de onderscheiding opspelden.

De onderscheiding wordt bij mevrouw Savelkoul opgespeld door haar man, burgmeester Dassen kijkt op afstand toe. Foto: Gemeente Kerkrade

KERKRADE – Mevrouw A.A. (Aggie) Savelkoul-Thomas ontving vandaag uit handen van mevrouw Petra Dassen-Housen, burgemeester van Kerkrade, een Koninklijke Onderscheiding vanwege haar jarenlange inzet als vrijwilligster op de afdeling Recreatie & Vorming van Koraal Regio Parkstad (voorheen Op de Bies) en als buddy van Ruud.

Ze is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De uitreiking heeft plaatsgevonden op het thuisadres van mevrouw Savelkoul. Haar man Jan mocht de onderscheiding opspelden.

Eind vorig jaar vierde mevrouw Savelkoul haar 25-jarig jubileum als vrijwilligster bij Koraal. In december 1995 meldde zij zich aan als vrijwilligster bij Op de Bies. Ze wilde graag iets nuttigs doen met de tijd die was vrijgekomen na haar pensionering. Ze werd met open armen ontvangen en aangesteld als de vaste wandelmoeder van Ruud.

Weer of geen weer, elke dinsdagochtend was mevrouw Savelkoul daar voor Ruud. Samen hebben ze al vele uren wandelplezier mogen beleven.

Biespop, uitstapjes naar de kermis, de kerstmarkt, de lichtjesoptocht en Gaia Zoo, de jaarlijkse vakantie… Dankzij mevrouw Savelkoul kon Ruud overal aan deelnemen. Ze bouwden dan ook een hechte relatie met elkaar op. Toen er geen bewindvoerder meer voor hem was, diende mevrouw Savelkoul haar kandidatuur in bij de rechtbank omdat ze meer wilde betekenen voor Ruud.

Door haar leeftijd werden taken als de administratie echter op een gegeven moment teveel voor mevrouw Savelkoul. Ze maakte zich zorgen over wie dit dan voor Ruud kon blijven doen en is daarom zelf op zoek gegaan naar iemand die het van haar kon overnemen. Wel wilde ze absoluut vrijwilligster bij Koraal blijven en werd daarom opnieuw de wandelmoeder van Ruud.

Daarnaast zet mevrouw Savelkoul zich ook al jaren met hart en ziel in voor de afdeling ‘Recreatie & Vorming’ van Koraal. Ze biedt de afdeling ondersteuning bij alle activiteiten die georganiseerd worden. Barwerkzaamheden bij het eigen popfestival van Koraal of tijdens de kermis, kassamedewerkster tijdens carnaval…Mevrouw Savelkoul is van alle markten thuis en ze is altijd aanwezig. Samen met haar partner Jan vormt ze een lichtpuntje in het leven van de cliënten van Koraal.

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heerlen wil overlast van duiven beperken

Boodschap van burgemeester Raymond Vlecken: u kunt veilig stemmen.