in ,

GeweldigGeweldig

KOELE PARTY XXL Horecaplein Eygelshoven

Foto: Facebook Beleef Kerkrade

EYGELSHOVEN – Voor de 6e keer op rij organiseren Burgerlust & Sjpriets11 de Koele Party XXL.

Een prachtig buitenevenement waar carnaval en housemuziek worden gemengd in een geweldig programma voor jong en oud met live optredens van onder andere Wahnsinn, Wiese Sjwaam, Domm en Dööl en Dieter Koblenz.

Op vrijdag 1 maart kan jong en oud vanaf 17 uur op het horecaplein in Eygelshoven genieten van een gratis evenement. Alle carnavalisten van en rondom Parkstad en de Euregio zijn van harte welkom.

Beleef Kerkraadse Carnavalscultuur

“De Koel(e) Party – House meets karneval! XXL past naadloos binnen het nieuwe gemeentelijke evenementenbeleid en Beleef Kerkrade met als uitgangspunten kwaliteit, sfeer en beleving”,

aldus wethouder Tim Weijers (Evenementen & Marketing).

Het in stand houden en doorontwikkelen van de carnavalscultuur in Kerkrade is volgens het gemeentebestuur belangrijk voor het behoud van de Kerkraadse identiteit rondom carnaval.

“De opzet van de Koele Party XXL draagt daar in belangrijke mate aan bij, daarom verdient dit evenement onze steun”, concludeert Weijers. “Bovendien is de opzet uniek, met de muzikale mix van house en carnaval. Dat is aantrekkelijk voor de hele regio, ook omdat het geprogrammeerd is op vrijdagnamiddag”,

aldus de wethouder.

Vrijdag vanaf 17 uur

Op de vrijdag vóór carnaval start de Koele Party om 17.00 uur. Een aantrekkelijke start van de dolle carnavalsweek op het horecaplein in Eygelshoven. De Koele Party is een gratis feest voor jong en oud waar je gewoon bij moet zijn.

Van Koele Party naar Koele Party XXL. Afgelopen jaar heeft de organisatie de keuze gemaakt om de naam aan te passen naar Koele Party XXL. Dit moest ook wel, want het feest was een daverend succes. De oude locatie is te klein, zodat voor de nieuwe editie gekozen is voor een grotere opzet, waarbij er genoeg ruimte is gecreëerd voor iedereen die carnaval een warm hart toedraagt.

Idee van Sjpriets 11 en KV Burgerlust

De Koele Party is ontstaan door de samenwerking tussen Sjpriets 11 en de KV Burgerlust. Beide organisaties hebben zich tot doel gesteld de jeugd en de ouderen samen te brengen tijdens carnaval. Met de Koele Party hebben ze de perfecte combinatie gevonden om die doelstelling in te vullen. Een nieuwe traditie is zo geboren. Een feest voor jong en oud, een feest voor iedereen die van carnaval houdt!

6e editie
Wethouder Jo Schlangen (Cultuur) is trots op de samenwerking rondom carnaval.

“Onze Kerkraadse carnavalscultuur is uniek, dat moeten we koesteren. Fantastisch dat Sjpriets 11 en KV Burgerlust in Eygelshoven de handen ineenslaan om daar invulling aan te geven. Wat mij aanspreekt is de mix tussen traditie en vernieuwing. Dat maakt het echt bijzonder”.

Bron: Beleef Kerkrade

Report

Stem op dit bericht!

16 punten
Upvote Downvote

Super sneeuwmaan goed te zien in Zuid-Limburg | Meer info, media?

Op 24 april vindt de jaarlijkse ‘fietstocht 50 plus’ plaats