in ,

LeukLeuk GeweldigGeweldig

Klasse behoud voor Nederlandse topkegelaars

Op de laatste speeldag van het seizoen moest het gebeuren voor de kegelaars van SG Aachen.In eigen huis (Sportpaleis Hendriks) was de spanning enorm.

Na een lang en enerverend seizoen was er op de laatste speeldag de dik verdiende overwinning op Hürth. Een week eerder werd nipt geen punt gehaald bij Wuppertal, zoals zo vaak dit seizoen waren ze er dichtbij. Door dit resultaat moesten er afgelopen zondag twee dingen gebeuren: 3-0 winst thuis en Wuppertal moest met 3-0 verliezen bij Pörz uit Keulen. De vreugde was groot toen het verlossende bericht binnenkwam dat Wuppertal met 3-0 verloren had. Omdat SG Aachen op spelers saldo beter is, was klasse behoudt een feit.

Met name de komst van Wereldkampioen Junioren Mitchell Rosenboom gaf de club een extra boost gedurende de laatste wedstrijden van de tweede seizoenshelft.

De start van Aachen was zondag uitstekend: Mitchell en Michael Krisch bouwden een voorsprong op met respectievelijk 841 en 804. Paul Rosenboom en Marcel van Bezouwen zorgden ervoor dat de tegenpartij niet dichterbij kwam met 838 en 853. Thorsten Schwan en Marcel Andratschke hielden de deur dicht door 821 en 846 op de banen te spelen. Met 160 kegels werd er gewonnen van een geduchte tegenstander. Sportleider Willi Gülpen kon terugkijken op een geslaagde wedstrijd met als toetje klasse behoud.

Volgend jaar speelt SG Aachen weer in Rheinland Liga met wellicht opnieuw twee derby’s tegen Ubach-Palenberg die dit jaar promoveren naar de RL met als thuishal Socio Eygelshoven

Ook iets bijzonders uit de regio 045 gespot? Doe mee en plaats of tip jouw/een 045 bericht, social media, foto of video op 045online.nl! Klik hier!

Report

Stem op dit bericht!

11 punten
Upvote Downvote

Ontvangst Blauw Sjuut Simpelveld

Kijk Brunssum Nu – Carnaval 2019