4.8 C
Heerlen
zaterdag, november 23, 2019

Kinderen brengen burgemeester Leers ontbijtje

De kinderen van Basisschool De Langeberg hadden een inzamelactie gehouden voor ‘Het Vergeten Kind’, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt.

Trending vandaag

zaterdag, 23 november | 03.41

BRUNSSUM – Op donderdag 7 november brachten kinderen van Basisschool De Langeberg een ontbijtje bij burgemeester Leers in het gemeentehuis.

In de Raadzaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij opgeteld een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op 2.750 basisscholen. Dit jaar met het thema: Neem de tijd voor je ontbijt!

Waarnemend burgemeester Leers onderstreept hiermee, net als zo’n 250 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar. De kinderen hadden ook allerlei vragen voor de burgemeester. Zo wilden ze graag weten wat zijn favoriete ontbijt is en of hij een zwemdiploma heeft. Ook waren de kinderen nieuwsgierig naar het burgemeestersvak: welke opleiding heeft de burgemeester hiervoor gevolgd en wat vindt hij het leukste aan dit vak.

Burgemeestersontbijt 2019 samen ontbijt maken – Emile Verhijden

Het Vergeten Kind
De kinderen van Basisschool De Langeberg hadden een inzamelactie gehouden voor ‘Het Vergeten Kind’, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. De kinderen overhandigden al een deel van hun ingezamelde spullen aan het Leger des Heils Brunssum. Die organisatie zorgt ervoor dat de knuffels, het speelgoed en de spellen op de juiste plekken komen.

Het Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt in zo’n 250 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 17e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en vernieuwd lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten.

- Advertentie -

Nieuwe berichten

Feest der Verwondering 2019 Brunssum

Brunssum beleeft op 13, 4 en 15 december het licht- en vuurfestival “Feest der Verwondering” - voorheen ‘Kerst vier...

Dode aangetroffen in water in Echt

ECHT - Vrijdagavond rond 20:55 uur is een lichaam gevonden in een vijver aan de Hambroekerveldweg in Echt. De hulpdiensten werden rond negen uur geïnformeerd...

Gewapende overval op snackbar Kerkraderweg Heerlen

HEERLEN - Een snackbar aan de Kerkraderweg in Heerlen is vrijdagavond rond 21:40 uur overvallen. Volgens de politie waren de overvallers gewapend. In een...

Ontruiming na vondst poederbrief in pand Kloosterweg Heerlen

HEERLEN - Een kantoor aan het voormalige CBS-gebouw in Heerlen is ontruimd nadat een verdachte brief is gevonden. Het pakketje werd afgeleverd bij de...

Camera in beeld

Foto: Facebook Gemeente Kerkrade KERKRADE - De gemeente Kerkrade wil graag samen met haar inwoners meewerken aan een betere veiligheid en leefbaarheid in Kerkrade. Om deze...
- Advertentie -

Meer uit deze regio of van dit item

- Advertentie -

X

Deel dit bericht met een vriend