in ,

Kinderen brengen burgemeester Leers ontbijtje

Burgemeestersontbijt 2019 samen ontbijt maken - Emile Verhijden

BRUNSSUM – Op donderdag 7 november brachten kinderen van Basisschool De Langeberg een ontbijtje bij burgemeester Leers in het gemeentehuis.

In de Raadzaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij opgeteld een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op 2.750 basisscholen. Dit jaar met het thema: Neem de tijd voor je ontbijt!

Waarnemend burgemeester Leers onderstreept hiermee, net als zo’n 250 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar. De kinderen hadden ook allerlei vragen voor de burgemeester. Zo wilden ze graag weten wat zijn favoriete ontbijt is en of hij een zwemdiploma heeft. Ook waren de kinderen nieuwsgierig naar het burgemeestersvak: welke opleiding heeft de burgemeester hiervoor gevolgd en wat vindt hij het leukste aan dit vak.

Burgemeestersontbijt 2019 samen ontbijt maken – Emile Verhijden

Het Vergeten Kind
De kinderen van Basisschool De Langeberg hadden een inzamelactie gehouden voor ‘Het Vergeten Kind’, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. De kinderen overhandigden al een deel van hun ingezamelde spullen aan het Leger des Heils Brunssum. Die organisatie zorgt ervoor dat de knuffels, het speelgoed en de spellen op de juiste plekken komen.

Het Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt in zo’n 250 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 17e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en vernieuwd lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten.

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heerlen 7 11 19

Brunssum Nu: Oproep wnd burgemeester Leers voor Pietenacademie