in ,

VerdrietigVerdrietig BoosBoos LikeLike

Kerkradenaar woont met gezin in beschimmeld huis

Tijdens de overstromingen in Eygelshoven eind juni stond zijn hele huis vol water.

KERKRADE – Kerkradenaar Wim Franken zit in zak en as. Of beter gezegd: het water staat hem tot aan de lippen. Tijdens de overstromingen in Eygelshoven eind juni stond zijn hele huis vol water. Dat huis staat vlak bij het spoor, zodat mét het water ook grind en grit van het spoor zijn huis binnen stroomde. Sindsdien stinkt het er, en het huis zit vol zwarte schimmel.

video

Wim en zijn partner vormen met hun vijf kinderen een samengesteld gezin. Ze hebben vijf honden. Twee van die honden zijn elders ondergebracht. Ook de kinderen konden elders terecht. Man en vrouw zoeken wanhopig naar een tijdelijk onderkomen, omdat wonen in dat huis geen doen is. Helaas wil niemand hen met drie honden opnemen, zegt Wim.

Direct na de overstroming eind juni belde Wim de verzekering. Hij wil apparatuur huren voor het wegtrekken van de vocht uit zijn woning. De verzekeraar liet weten dat het nog wel drie weken zou duren voor iemand de schade zou opnemen. Er zou een verzekeringsdeskundige komen, maar die woont in Valkenburg en is zelf getroffen door overstromingen. Sindsdien heeft Wim niks meer gehoord van de verzekering.

En dus zit het gezin in de woning waar het onleefbaar is. Wims jongste dochter heeft luchtwegproblemen, zijn vrouw heeft fibromyalgie en kan vocht dus niet verdragen. Geen gezonde leefsituatie, zachtjes uitgedrukt. “Je proeft het en je ruikt het”, zegt Wim. Over de verzekering is hij niet te spreken.

Wie kan Wim helpen?

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beekdaelen schuldverlening video 2 met ondertiteling

Gewonde bij steekpartij in Kerkrade: vrouw opgepakt