in

Kerkradenaar (36) omgekomen bij explosie in Brabants drugslab

Foto: Politie.nl

DEN DUNGEN – De identiteit van het dodelijk slachtoffer dat werd aangetroffen bij een drugslab in Den Dungen is bekend. Het gaat om een 36-jarige man uit Kerkrade.

De politie ging vrijdag 25 oktober rond 02.45 uur ter plaatse aan de Spekstraat in De Dungen na een melding. In een kasgebouw achter een woonhuis werd vervolgens een drugslab aangetroffen. Hier was vermoedelijk iets mis gegaan in het productieproces, waarna een explosie had plaats gevonden. In het lab lag het lichaam van een dode man die waarschijnlijk in het lab aan het werk was en bij de explosie om het leven is gekomen. Na uitgebreid onderzoek bleek dit een 36-jarige man uit Kerkrade te zijn.

Omzettingslab

Door een team van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) is uitgebreid technisch onderzoek verricht in en om het lab. Pas aan het einde van de zaterdagmiddag was dat onderzoek afgerond en het lab ontruimd. Inmiddels is de locatie vrij gegeven. Duidelijk is in ieder geval dat het ging om een zogenoemd ‘omzettingslab’: er werden grondstoffen gemaakt voor de productie van harddrugs. Uiteraard gaat het politieonderzoek de komende tijd onverminderd verder.


Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We hebben een uurtje langer weekend: wintertijd gaat in

Zes arrestaties vanwege oogst en diefstal van hennep in Landgraaf