in ,

Kerkraads kunstwerk Mijn Berg onthuld in Alsdorf

ALSDORF – KERKRADE | Bij het Energeticon in Alsdorf is de neon-lichtinstallatie Mijn Berg van de Kerkraadse lichtkunstenares Diana Ramaekers onthuld. Wethouder Jo Schlangen (Cultuur) en locoburgemeester Tim Weijers waren bij het officiële moment aanwezig samen met onder meer de Koempels van de Domaniale. De Kerkraadse delegatie bezocht de onthulling met de Beleefbus.

Mijn Berg

“De neon-lichtinstallatie Mijn Berg vindt haar inspiratie in de immense aard-, steen- en kolenmassa’s die vanuit de ondergrondse mijngangen naar de bovengrond zijn verplaatst,

aldus Diana Ramaekers.

Mijn Berg is de gestolde energie van ontelbare mijnwerkers die de monumentale bergen van steenafval hebben gecreëerd. De energie en kracht van Mijn Berg is een ode aan een bijzonder tijdperk en aan allen die vanuit de duisternis gezorgd hebben voor licht en warmte.


Mijnbouw

Het Energeticon in Alsdorf is een museum over energie en steenkoolmijnbouw. Thomas König stelt enthousiast als directeur van het Energeticon dat het kunstwerk Mijn Berg naadloos past in zijn museum.

Kerkrade

Diana Ramaekers is geen onbekende met haar lichtkunstwerken bij de trappenpartij van het Martin Buberplein en het stadspark,

stelt wethouder Jo Schlangen.

Mooi dat nu Kerkraadse cultuur over de grens wordt getoond in een mijnmuseum.

Locoburgemeester Tim Weijers complimenteerde de lichtkunstenares en was lovend over de verbinding die gelegd wordt tussen verleden en toekomst.

Foto: Peter Trompetter
Foto: Peter Trompetter
Foto: Peter Trompetter
Foto: Peter Trompetter
Foto: Peter Trompetter

Foto: Peter Trompetter

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rode brulaap geboren in GaiaZOO

UPDATE Garcia de la Vega zwijgt over Spanjaarden en Jos Som in stichting aandelen Roda JC