in

Jacqueline van Putten: Kunstlokaal met een heel grote K

KERKRADE – De opening van het Kunstlokaal en bijbehorend atelier van Jacqueline van Putten in Rolduc op zaterdag 23 november, was er eentje waar de trots en bewondering regeerden. En dat is meer dan terecht.

Opening eerste kunstgalerie in de regio Parkstad

KERKRADE De opening van het Kunstlokaal en bijbehorend atelier van Jacqueline van Putten in Rolduc op zaterdag 23 november, was er eentje waar de trots en bewondering regeerden. En dat is meer dan terecht. Terwijl Roger Lataster de openingsceremonie op een ludieke wijze aan elkaar praatte, keek Jacqueline van Putten van een afstandje toe. Hier en daar volgde een dikke knuffel, een zoen voor een felicitatie, daarna een gulle lach. Duidelijk te zien was dat de vele bezoekers hopen dat Van Putten met deze nieuwe stap succesvol zal worden.

Gepostet von 045online am Montag, 25. November 2019

Terwijl Roger Lataster de openingsceremonie op een ludieke wijze aan elkaar praatte, keek Jacqueline van Putten van een afstandje toe. Hier en daar volgde een dikke knuffel, een zoen voor een felicitatie, daarna een gulle lach. Duidelijk te zien was dat de vele bezoekers hopen dat Van Putten met deze nieuwe stap succesvol zal worden.

De ‘eerste echte galeriehoudster van Kerkrade’, zoals wethouder Jo Schlangen haar noemde, heeft de gunfactor aan haar kont hangen. En dat is meer dan terecht. De hartelijkheid straalt er van af bij de Kerkraadse én ze maakt – samen met alle andere kunstenaars – hele mooie spullen, zo bleek tijdens een rondgang door de rustgevend ingerichte expositieruimte.

“Een beetje trots” was ze, vertelde Van Putten bescheiden nadat de openingshandelingen verricht waren. Die bescheidenheid siert haar, maar is niet op zijn plaats. Grote trots, mag ook. Mensen die hun dromen nastreven en daar álles aan doen om die uit te laten komen, verdienen dat.

Een bezoekje aan het Kunstlokaal en ateljeVanPutten bij Abdij Rolduc is zeker een bezoekje waard.

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

VIDEO | Nieuwe woonwinkel opent deuren in centrum Kerkrade

Straatrovers Kerkrade aangehouden