in

LiefdeLiefde

Isabell Werth wint de Tesch-familieprijs

Foto's Peter Trompetter

AKEN – Dressuurkoningin Isabell Werth is goed op weg om voor de derde keer op rij en voor de 13e keer de Grand Prix van Aken te winnen.

Foto’s Peter Trompetter

De eerste steen werd vandaag gelegd met haar wereldkampioen Bella Rose in de Grand Prix voor de Tesch-familieprijs en tevens de eerste speciale fase in de Lambertz Nations Cup, die Duitsland nu leidt.

Team- en individuele wereldkampioenen Isabell Werth en Bella Rose wonnen de Grand Prix voor de prijs van de Tesch-familie met een sensationele 82,783 procent.

De tweede plaats ging naar de Duitse kampioenen, Dorothee Schneider en Showtime, met 80.609 procent. Tot haar eigen verbazing vond de drievoudig Olympisch kampioen Charlotte Dujardin met derde paard Erlentanz opnieuw de derde plaats met: 79,152 procent.

Foto’s Peter Trompetter

Het uiterlijk van Isabell Werth en Bella Rose was uit één stuk. Alleen bij de vliegwisselingen van springen naar springen hadden ze uitvallers. “Overbodig als struma”, irriteerde de meest succesvolle dressuurruiter aller tijden. Maar slechts kort. De vreugde van de succesvolle uitvoering ruimschoots overtroffen:

Dat was een geweldige test! De merrie was sterk geconcentreerd. Ik ben super tevreden!

Ze had alle reden om dat te doen. Vooral als coach Monica Theodorescu op de fout in de one-turns geadresseerd abwinkte:

Dit is niet significant met het oog op de super piaffe en passagierstour.

Voor dit, evenals voor de overgangen en stoel en invloed van de rijder, waren er meerdere malen de hoogste score van 10.0 .

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

LiSKa LLoRCa aRTiSTe maakt schilderij voor de CHIO

Grote brand in voormalig Licom-gebouw Landgraaf