in ,

INTERVIEW Jos Som: ‘Situatie bij Roda was teveel risico voor mij’

KERKRADE Jos Som zat enige tijd in het bestuur van de stichting FS United die een groot deel van de aandelen van Roda JC beheert, maar hier stapte hij plots uit tijdens de perikelen rond de inmiddels vertrokken Mexicaan Mauricio García de la Vega.

De oud-burgemeester van Kerkrade blikt nu voor het eerst terug op deze rumoerige periode.

“Ik kijk met gemengde gevoelens terug op die tijd. Meneer De la Vega heeft een aantal dingen goed gedaan voor de club, zoals dat er nu een aardig elftal op het veld staat, maar er gingen ook dingen fout”,

vertelt Som, die afgelopen zomer toetrad als bestuurder tot de stichting FS United.

Eind september trok hij zich echter plotseling terug en was hij voor niemand bereikbaar voor commentaar op dit opvallende vertrek. Nu wil hij wél daarover praten.

“Dat besluit nam ik helemaal op eigen initiatief. Er was teveel risico aan die hele situatie, ook voor mijn eigen naam”,

vertelt Som.

“Daarom ben ik eruit gestapt. Ik deed alles alleen maar om Roda te helpen.”

Een mogelijk toetreden tot een nieuw te vormen Raad van Commissarissen bij Roda, zoals de voormalig burgervader eerder ambieerde, zit er volgens Som op dit moment niet in.

“Daar is helemaal geen sprake van. De nieuwe aandeelhouders zullen dit moeten gaan bepalen.

Ik ga nu eerst dingen doen die ik als burgemeester niet kon doen zoals langer in de kroeg zitten, wandelen en gewoon naar het voetballen kijken.”

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gaslek woning Doverau Kerkrade gedicht

Camera in beeld