in

Historische Informatie Punt geopend!

KERKRADE – Onlangs werd er in HuB. Bibliotheek een Historisch Informatie Punt (HIP) geopend. Tijdens het spreekuur van het HIP@HuB kun je je oriënteren op de geschiedenis van je eigen stad en streek. Je hebt er toegang tot oude foto’s van Kerkrade. Ook is er een collectie historische boeken aanwezig.

Wethouder Schlangen (Cultuur) en Ilse Verburgh (directeur-bestuurder Bibliotheek Kerkrade e.o.) hebben samen de openingshandeling verricht, waarbij de wethouder met een originele mijnlamp het licht over het verleden heeft laten schijnen door middel van het filmpje uit het Polygoonjournaal van 17 juni 1957: de onthulling van het mijnwerkersmonument d’r Joep.

Een geanimeerd gezelschap had daarna de gelegenheid om Verhaal Lokaal en Rodenet te bekijken en vragen te stellen aan andere gasten en aan de archivarissen van de Gemeente Kerkrade: Mike Kockelkoren en Diane Smeets-Habets.

‘Nieuwe verhalen en vragen zijn welkom tijdens de volgende spreekuren van HIP@HuB, elke oneven week op dinsdag van 14 – 16 uur’,

vertelt Hélène Gooren die het HIP vanuit de bibliotheek begeleidt.

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Stille tocht voor omgekomen kindje Brunssum

‘Drie jongens nacht onterecht in cel om dreiging met vuurwapen in Kerkrade’