in ,

‘Het gezicht’ van Chèvremont is niet meer

CHÈVREMONT – Voor velen is hij jarenlang de man geweest die zorgde voor een versnapering, een praatje of een luisterend oor. Als het ‘gezicht van Chevremont’ stond hij decennia achter de toonbank in zijn sigarenzaak op de Sint Pieterstaat en later de Zonstraat in Kerkrade.

Dit is triest genoeg voor immer verleden tijd. In de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 augustus overleed Piet Meertens op 84-jarige leeftijd. Liefkozend werd hij altijd ‘Pietje’ genoemd. Tijdens zijn werkzame leven en logischerwijs ook daarna nog was hij een begrip geworden in Kerkrade.

Een heerlijk ruikend doosje sigaren of een pakje sigaretten; een bezoek aan Piet kon voldoen aan deze geneugten van het leven. Liefst 58 jaar geleden begon hij samen met zijn vrouw de door hen o zo geliefde tabakszaak aan de Sint Pieterstraat.

Al snel liep de winkel zo goed, dat er een groter pand nodig was. Dat werd gevonden aan de Zonstraat, waar de zaak nog steeds gevestigd is. Het assortiment werd in de afgelopen tijd natuurlijk alleen maar groter. Maar Piet bleef gewoon ‘Pietje’.

Beide zoons, Maurice en Jack, traden in de voetsporen van hun ouders. Maurice heeft een tabakszaak op de Poststraat en laatstgenoemde staat nog steeds in de winkel op de Zonstraat. Maar het o zo bekende ‘gezicht van Chevremont’ heeft zijn laatste adem uitgeblazen.

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schouw op Brunssummerheide ongestoord en ordentelijk verlopen

Buurtbewoners in opstand tegen sluiting spoorwegovergang Wormdal