in ,

BoosBoos VerdrietigVerdrietig

Grote zorgen om mishandelen hond

De dierenvrienden zitten met de handen in hun haar en weten niet meer wat ze nog moeten doen.

Foto: Facebook

HEERLEN | KERKRADE – Een groep dierenvrienden uit Kerkrade en Heerlen maakt zich grote zorgen om een hond die stelselmatig door zijn baas mishandeld zou worden.

video

Volgens Ans Lataster, woordvoerster van de groep, wordt de hond getrapt en geslagen, al vanaf de puppytijd. Toen het beestje 5 maanden was, hebben getuigen het dier van de man afgepakt, toen hij de hond onder het uitlaten aan het schoppen was.

De zaak kwam voor de rechter, maar die gaf de hond weer terug aan de man. Burgemeester Petra Dassen liet de hond vervolgens weghalen door de politie en de dierenbescherming, maar toch kreeg de man de hond weer terug. Wel zou de rechter de man veroordeeld hebben tot drie maanden voorwaardelijk, maar dat was wellicht ook omdat hij in coronatijd zou hebben gespuugd naar anderen, aldus Lataster.

De hond is inmiddels anderhalf jaar oud. Enkele dagen geleden zagen mensen volgens de dierenvrienden hoe de man de hond weer zou hebben mishandeld. Vrijwilligers van Priority Dogs hebben contact opgenomen met de zorginstelling die de man begeleidt. Maar de zorgmedewerkers hebben volgens de vrijwilligers niet voldoende verstand van honden en grijpen niet adequaat in. De dierenvrienden zitten met de handen in hun haar en weten niet meer wat ze nog moeten doen.

Meer info of media over dit item? Nu jij!

Foto Video Audio Tekst Embed

This field is required

Sleep foto hierheen

of

You don't have javascript enabled. Media upload is not possible.

Afbeelding ophalen van URL

Maximum upload file size: 8 MB.

Processing...

This field is required

Sleep video hierheen

of

You don't have javascript enabled. Media upload is not possible.

Bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=WwoKkq685Hk

Add

Ondersteunde social media:

Maximum upload file size: 64 MB.

Processing...

This field is required

Drop Audio Here

of

You don't have javascript enabled. Media upload is not possible.

e.g.: https://soundcloud.com/community/fellowship-wrapup

Add

Ondersteunde social media:

Maximum upload file size: 32 MB.

Processing...

This field is required

Bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=WwoKkq685Hk

Ondersteunde social media:

Processing...

Ook meer aandacht voor jouw (social) media (pers)berichten? Deel hier je bericht!

Report

3 Comments

Leave a Reply
  1. Beste redactie, dit bericht op Facebook triggert een massa mensen om misselijkmakende opmerkingen te plaatsen over een mens. De groep mensen die zichzelf dieren liefhebber noemt baseert zijn mening op een half verhaal. De meesten zullen de man helemaal niet kennen. Men zet de naam en het adres van deze man in de commentaren. Er wordt opgeroepen om het zelf op te lossen. Ronduit opruiend. Ik word er vooral boos om dat jullie dit vervolgens toegankelijk maken voor een nog groter publiek. Niemand (of in ieder geval maar zeer weinigen) vragen zich af wat er echt aan de hand is hier. Door dit soort berichten loopt een kwetsbaar persoon gewoon gevaar. Deze mevrouw een podium geven is voor mij onbegrijpelijk. Ik zou jullie dan ook vriendelijk willen verzoeken dit artikel te schrappen.

  2. Goed dat jullie hier aandacht aan besteden. Het artikel is goed gebracht tot op enkele details na, maar dat is in ieder nieuwsartikel wel eens. Hopelijk dringt het tot de instanties door dat ze moeten gaan handelen en maatregelen gaan nemen tegen deze man. Het kan ook haast niet meer anders want de maatschappelijke druk en onrust dwingen de politie en overheid tot passende om met een definitieve en diervriendelijke oplossing te komen.

  3. De hulpverleners van de man hebben niet genoeg verstand van honden????? Eat een onnozele opmerking. Moet je daar verstand voor hebben ombte weten dat je niemand mag mishandelen en ook geen dieren. Zeker geen hond. Die is tot het bittere einde een trouwe vriend. Ben ik even blij dat ze wel verstand hebben om zo.n zieke geesten te begeleiden. Levert niet veel op. Roept bij mij twijfel op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

PvdA-raadslid Jack Vinders boos om kappen bomen in Kerkrade

Grote zorgen om mishandelen hond